09:31 28.03.2017

Основним покупцем української "дочки" Сбербанку виступить син власника російської нафтової компанії

2 хв читати
Основним покупцем української "дочки" Сбербанку виступить син власника російської нафтової компанії

Основним покупцем українського дочірнього банку Сбербанку виступить син власника нафтової компанії "Русснефть" Михайла Гуцерієва Саїд, випливає з повідомлення латвійського Norvik Banka, який також бере участь в угоді.

Сбербанк у понеділок ввечері оголосив про продаж 100% акцій української "дочки" консорціуму інвесторів, куди увійдуть Norvik Banka (належить бізнесменові Григорію Гусельникову) і білоруська приватна компанія.

"Сьогодні AS Norvik Banka і його основний акціонер, громадянин Великобританії Григорій Гусельников, підписали угоду про участь в інвестиційному консорціумі з придбання українського підрозділу російського Сбебанку. Мажоритарним акціонером нового консорціуму став громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв і належна йому білоруська компанія. Ця угода надасть можливість запропонувати українським клієнтам обслуговування, побудоване на європейських принципах якості, прозорості та доступності, зберігши технологічний рівень банку, створений Сбербанком Росії", - йдеться в релізі Norvik Banka.

"Цей банк має чудову інфраструктуру: в його платформу попереднім власником - Сбербанком Росії - були вкладені сотні мільйонів доларів. Це солідне підґрунтя для розвитку і якісного зростання проекту. Мій досвід підказує, що, прийнявши рішення про участь у ньому, всі учасники консорціуму роблять вельми далекоглядну і вигідну інвестицію, а самому банку це надасть можливість зробити великий крок уперед і реалізувати багато передових проектів не лише в Україні, але і в сусідніх країнах Європи", - заявив С. Гуцерієв, слова якого наводять у релізі.

У повідомленні про родинні зв'язки інвестора нічого не сказано, проте наведена там біографія - навчання в Херроу і Оксфорді, робота в Glencore - повністю збігається з біографією сина власника "Русснефти".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА