15:51 23.01.2017

"Наш край" вимагає зниження тарифів на е/е для населення за рахунок поставок більш дешевої атомної енергії

1 хв читати
"Наш край" вимагає зниження тарифів на е/е для населення за рахунок поставок більш дешевої атомної енергії

У партії "Наш край" наполягають на зниженні тарифів на електроенергію для населення за рахунок поставок більш дешевої атомної енергії.

"Потенційно ми можемо продавати електроенергію в Польщу, Словаччину, Угорщину і Румунію. Середня ціна в цих країнах значно нижча, ніж в Україні. З цього випливає, що продавати туди ми зможемо лише більш дешеву - атомну - електроенергію, а не вироблену на ТЕС. Ми вимагаємо знизити тарифи на електроенергію для людей за рахунок збільшення поставок до домівок людей енергії, виробленої на АЕС", - запропонував співголова партії "Наш край" Сергій Кальцев, коментуючи заяву міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика про запланований експорт електроенергії.

На думку співголови "Нашого краю", уряд має провадити таку політику, що надасть можливість повноцінно завантажити АЕС і забезпечити українців дешевою електроенергією.

"Уряду, передусім, необхідно думати про те, як поліпшити життя українців, а вже після цього будувати плани з продажу надлишків", - цитує С. Кальцева прес-служба політсили.

Раніше І. Насалик заявив про можливість експорту української електроенергії на рівні 1 млрд кВт/год за рахунок наявності надлишку на внутрішньому ринку. За словами міністра, станом на січень профіцит потужностей з виробництва електроенергії в Україні становить 4,2 тис. мегават, що еквівалентно чотирьом атомним енергоблокам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА