13:17 20.12.2016

У держбюджеті-2017 мають бути закладені ресурси для місцевих громад

2 хв читати
У держбюджеті-2017 мають бути закладені ресурси для місцевих громад

Заступник керівника фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко вказує на необхідність передбачити кошти для об'єднаних місцевих громад у державному бюджеті на 2017 рік.

"Цей пленарний тиждень дуже важливий. У Новий рік ми маємо увійти з бюджетом і зробити все можливе, щоб прийняти його якомога швидше. (...) Не менш важливим є те, що в цей бюджету мають бути закладені ресурси для громад - для продовження реформи децентралізації. Це - системна реформа, завдяки якій держава передає на місця повноваження і - головне! - фінансові ресурси для їх реалізації", - сказав С. Березенко з трибуни парламенту, повідомляє прес-служба партії.

Він нагадав, що 11 і 18 грудня відбулися вибори в об'єднаних територіальних громадах, які чітко показали величезну підтримку реформи децентралізації на місцях.

За словами заступника голови фракції, люди показали високий інтерес до виборів в об'єднаних громадах, оскільки для них ці вибори і децентралізація означає реальну можливість впливати на життя в своїх містах і селах, що означає конкретні справи - побудовані школи, дороги, лікарні".

Він також наголосив, що кандидати, висунуті і підтримувані БПП "Солідарність", переконливо перемогли на виборах: "Цифри говорять самі за себе - на виборах 11 і 18 грудня - 120 голів об'єднаних територіальних громад, 1150 депутатів рад ВІДГ обрані і підтримані партією БПП "Солідарність".

"У Житомирській, Миколаївській, Дніпропетровській областях жодного представника опозиції люди не обрали головою ВІДГ", - зазначив С. Березенко.

За словами депутата, ще одним важливим результатом цих виборів є те, що ні про який реванш проросійських сил не може бути й мови, оскільки демократичні сили отримали підтримку як на заході, так і на сході і півдні країни.

"На наступний рік передбачається близько 9 млрд грн на проекти регіонального розвитку. Це ті кошти, на які можуть розраховувати місцеві громади. І тому фракція БПП закликає колег по парламенту, насамперед, приділити увагу пакету законопроектів, пов'язаних з бюджетним забезпеченням децентралізації", - підсумував С. Березенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА