10:19 04.11.2016

АМКУ зобов'язав скасувати процедуру закупівлі послуги з днопоглиблення в порту "Южний"

3 хв читати
АМКУ зобов'язав скасувати процедуру закупівлі послуги з днопоглиблення в порту "Южний"

Постійна Адміністративна колегія Антимонопольного комітету України (АМКУ) з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері закупівель 3 листопада 2016 року вирішила скасувати процедуру закупівлі послуги з днопоглиблення в морському торговому порту "Южний".

Як повідомила прес-служба АМКУ, зідно із рішенням Колегії, замовник торгів з днопоглиблення в порту «Южний» – Южненська філія ДП АМПУ – зобов’язаний скасувати процедуру попередньої кваліфікації закупівлі державним коштом, оскільки жодна із пропозицій учасників процедури закупівлі не відповідає вимогам, зазначеним у документації замовника.

АМКУ нагадує, що 30 вересня колегія прийняла до розгляду скаргу дочірнього підприємства "Ван Оорд Україна" компанії Van Oord. Скаржник повідомляє про порушення замовником порядку проведення процедури закупівлі та просить, зокрема, визнати незаконним та скасувати рішення замовника про відхилення кваліфікаційної пропозиції заявника та про визнання переможцем процедури закупівлі ТОВ "Ян Де Ннл Україна", а також зобов'язати замовника скасувати процедуру закупівлі у зв'язку з неможливістю виправити допущені порушення.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман з метою забезпечення повної прозорості і задля уникнення можливих спекуляцій доручив Адміністрації морських портів України скасувати тендер на реконструкцію підхідного каналу та внутрішніх підходів до причалів порту "Южний" і провести новий через систему ProZorro.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко називав цей тендер "одним з найбільш ласих дерибанов цього сезону".

Він повідомляв, що в липні 2016 року директором компанії-переможця призначили помічника депутата від Народного фронту Сергія Фаєрмарка, і зазначив, що конкурент у тендері, голландська компанія "Ван Оорд", пропонувала на 90 млн грн меншу ціну.

Між тим глава адміністрації порту "Южний" Максим Широков назвав історію у ЗМІ, пов'язану з компанією "Ян де Ннл Україна" "надуманою".

"Тендер передбачав два етапи: перший – кваліфікаційний відбір, щоб компанії були допущені технічно до цінового етапу. Вийшли шість компаній - дві українські, чотири іноземні. Ми були дуже зацікавлені, щоб зайшли іноземці, оскільки це інша техніка, інша якість роботи, інший флот, фахівці", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Після першої кваліфікації був відсіяний Boskalis, відсіялася і українська компанія, яка виконувала ремчерпання в порту.

"У серпні оголосили другий етап. Мали бути чотири компанії: болгарське АТ "Будівельний та технічний Флот", "Ван Оорд Україна", "Ян де Ннл Україна" і "Техморгідробуд Миколаїв", який взагалі не вийшов з пропозицією. Зрештою залишилися три іноземці. Відбулося розкриття конвертів: "Ван Оорд" дає ціну в районі 900 млн грн і 10% авансу, АТ "Будівельний та технічний Флот" - дає ціну в євро і 10% авансу, в перерахунку ціна вийшла у 977 млн грн. Компанія "Ян де Ннл Україна" дає ціну 988 млн грн і аванс 0,1%", - повідомляв М.Широков.

За його словами, у тендерній документації зазначено наявність системи балів з оцінки, в якій 90% в питомій вазі займає ціна, 10% - розмір авансу.

"Всі про це знали і бачили. Рахуємо "Ван Оорд" і "Ян де Ннл Україна", і виходить, що на 3-4 бали випереджає конкурента Ян де Ннл Україна" через низький аванс", - говорив глава адміністрації порту.

Він також підтверджував походження компанії-переможця.

"Переді мною лежать документи, згідно з якими "Ян де Ннл Україна" входить до групи "Ян де Ннл". Ця інформація підтверджується документами і матеріалами сайту групи, і листом від групи на моє ім'я", - уточнив М.Широков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 13 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні два кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ППО ліквідувала 13 ударних БПЛА у двох областях України

4 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Завершується судовий розгляд у справі Google щодо порушення антимонопольного законодавства

Кличко: сильної, демократичної та безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може

USAID анонсувала пакет допомоги аграрному сектору України на $60 млн

G-7 розглядає план надання Україні допомоги в розмірі 50 мільярдів доларів за ініціативою США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА