15:22 27.10.2016

Частка вітчизняних коньячних спиртів у коньяках України з 2017 р. має становити не менше ніж 15%

2 хв читати
Частка вітчизняних коньячних спиртів у коньяках України з 2017 р. має становити не менше ніж 15%

Виробники коньяків і Міністерство аграрної політики та продовольства домовилися про квотування мінімального вмісту коньячних спиртів українського виробництва під час виробництва коньяків на рівні 15% із 2017 року.

Згідно з прес-релізом корпорації "Укрвинпром" у четвер, такі заходи сприятимуть просуванню та зміцненню бренду "Коньяк України".

Згідно з рішенням робочої групи з розроблення Основних правил виробництва коньяків України, щороку планується збільшення відсотка українського коньячного спирту.

"Наш пріоритет - розвиток виноградарства, оскільки ця галузь з високим вмістом ручної праці сприятиме створенню робочих місць, в першу чергу в економічно-депресивних регіонах", - наведено в повідомленні слова першого заступника міністра агрополітики Максима Мартинюка.

За його словами, відповідна пропозиція щодо складу українських коньяків дасть змогу не дестабілізувати бізнес виробників, закладе основи для розвитку виноградарства. Паралельно буде передбачено захисні механізми для недопущення дискримінації гравців ринку з боку компаній, які вже мають власні потужності з викурювання спиртів.

Нині в Україні дефіцит власних виноматериалів, зокрема, для виробництва коньячних спиртів не вистачає кілька мільйонів дал.

На думку генерального директора корпорації "Укрвинпром" Володимира Кучеренка, проблему дефіциту вітчизняних коньячних спиртів буде розв'язано.

Одеський коньячний завод, Ужгородський коньячний завод і ДМК "Таврія" на нараді гарантували іншим учасникам ринку забезпечити продаж вітчизняних коньячних спиртів", - наведено його слова в повідомленні.

За словами В.Кучеренка, згідно з регламентом Ради ЄС, якщо в назві продукції є географічне зазначення, то не менше ніж 85% винограду, що використовується для її виробництва, має походити виключно з цієї географічної зони. Тому такий крок дасть можливість зберегти за українськими виробниками географічні зазначення після закінчення перехідного періоду для відмови від європейських назв.

На переконання міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового, такі заходи приведуть до підтримки національного товаровиробника.

"Від цього виграють у першу чергу ті господарники, які мають свої виноградники. Український виробник повинен відчувати себе захищеним вдома. Наше завдання – створити всі умови для його комфортної роботи, його ж завдання – створювати якісний продукт із доданою вартістю, який не соромно буде продавати вдома і просувати на закордонні ринки", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА