15:22 27.09.2016

ЛЕО продовжує відключати об'єкти Попаснянського водоканалу, що подають воду на непідконтрольні території

2 хв читати
ЛЕО продовжує відключати об'єкти Попаснянського водоканалу, що подають воду на непідконтрольні території

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) продовжило відключати об'єкти комунального підприємства "Попаснянський районний водоканал" через борги, що призвело до подальшого обмеження водопостачання не підконтрольних українській владі територій Луганської області, повідомила прес-служба компанії.

За її даними, 26 вересня проведено чергове обмеження електропостачання - відключено агрегати об'єктів водопостачання ЗФС-1 та ЗФС-2 (західні фільтрувальні станції).

Причина - заборгованість Попаснянського водоканалу за спожиту електроенергію, яка станом на 1 вересня 2016 року сягнула майже 111 млн грн (без урахування штрафних санкцій). З урахуванням споживання у вересні борг становитиме вже близько 120 млн грн.

У прес-службі зазначають, що компанія неодноразово звертала увагу керівництва країни на цю проблему, але поки що безрезультатно. У результаті ЛЕО саме опинилося у боржниках перед ДП "Енергоринок", через що й вимушене було почати послідовно відключати боржників.

Наразі ЛЕО не може відновити електропостачання об'єктів Попаснянського водоканалу, оскільки це призведе до подальшого зростання заборгованості і, відповідно, до збільшення заборгованості "ЛЕО" перед держпідприємством "Енергоринок", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, борг Попаснянського водоканалу перед обленерго сформувався в період із 1 липня 2015 року по 1 вересня 2016 року. При цьому з непідконтрольних територій оплата не надходить, незважаючи на відповідні Мінські угоди.

Як повідомлялося, загалом до 90% води, що прокачується цим водоканалом, надходить на непідконтрольні території і лише 10% споживання води припадає на населені пункти, які розташовані на території, підконтрольній уряду України, - Попасна, Гірське, Золоте, Тошківка, Нижнє. Попаснянському водоканалу в середині вересня вже частково обмежували електропостачання, але проблему заборгованості так і не було вирішено.

Згідно з постановою ради міністрів так званої ЛНР від 22 вересня 2016 року, в окремих районах цієї області вводиться режим надзвичайної ситуації, пов'язаної з недостатнім водопостачанням міст і районів згідно із санітарними нормами.

"ЛЕО" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, здійснює діяльність у Луганській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА