10:52 09.09.2016

"ЛЕО" планує в листопаді завершити будівництво ЛЕП для усунення залежності Станиці Луганської від постачань з "ЛНР"

2 хв читати
"ЛЕО" планує в листопаді завершити будівництво ЛЕП для усунення залежності Станиці Луганської від постачань з "ЛНР"

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" наприкінці жовтня-початку листопада планує завершити спорудження ЛЕП, яка дасть змогу усунути залежність Станично-Луганського району від електропостачання з боку тимчасово неконтрольованої території (НКТ) Луганської області.

Згідно з прес-релізом обленерго, нині встановлено 8 з 98 опор.

За словами заступника технічного директора з високовольтних мереж "ЛЕО" Юрія Луньова, зараз тривають роботи з будівництва відпайки від наявної ЛЕП "Гребля-Комишне", загальна довжина траси споруджуваної лінії – понад 13 км.

"Траса лінії проходить по пересіченій місцевості з піщаними грунтами, де обмежено застосування колісної техніки. Для підходу до місць встановлення опор спочатку будівельникам доводиться планувати рельєф місцевості. Крім цього, в цих місцях після бойових дій залишилося велика кількість вибухонебезпечних предметів, через що необхідно залучати саперів із ЗСУ для розмінування місцевості. І все ж, наприкінці жовтня – на початку листопада ми плануємо закінчити будівництво", - сказав він.

У "ЛЕО" нагадують, що питання будівництва цієї лінії постало ще наприкінці 2014 року, коли з територій, непідконтрольних українському уряду, вирішили використовувати рубильник як інструмент політичного тиску. У "ЛЕО" провели всі необхідні підготовчі роботи і дослідження, розробили проект "Будівництво відпайки від ПЛ-35 кВ "Гребля-Комишне" на підстанцію "Станично-Луганська".

Виділення коштів, необхідних для реалізації цього проекту в розмірі близько 17 млн грн, було погоджено з Міністерством енергетики та вугільної промисловості та затверджено НКРЕКП в інвестиційній програмі компанії на 2016 рік.

ЛЕО входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, діє у Луганській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА