18:52 06.09.2016

МЕРТ і представництво ЄС розпочали реалізацію спільного проекту з підтримки бізнесу в Україні

2 хв читати
МЕРТ і представництво ЄС розпочали реалізацію спільного проекту з підтримки бізнесу в Україні

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України та представництво Європейського союзу (ЄС) розпочали реалізацію спільного проекту Forbiz, спрямованого на підтримку бізнесу.

Як повідомив керівник Forbiz Маттіас Хальдер під час представлення проекту у вівторок, робота буде зосереджена за трьома напрямами: поліпшення регуляторної політики, посилення можливостей влади в реалізації ефективної політики економічного розвитку з фокусом на малих і середніх підприємствах (МСП) і налагодження діалогу МСП із владою.

За його словами, серед очікуваних досягнень - зменшення адміністративного тиску на МСП і створення єдиного інформаційного веб-порталу про регулювання МСП.

Крім того, проект Forbiz планує посилювати конкурентоспроможність українських підприємств і розширить підтримку України через програму COSME (програму ЄС для МСП).

У планах Forbiz також участь у створенні спеціалізованого Агентства з розвитку МСП в Україні та забезпечення регіональної влади передовим практичним досвідом підтримки МСП.

Як повідомляється на веб-сайті уряду, в Україні більше ніж 95% від загальної кількості підприємств припадає на малий і середній бізнес, який поки що страждає від надмірної зарегульованості та має обмежений доступ до фінансів.

Forbiz - провідний проект у рамках ініціативи EU4Business, що фінансується ЄС.

Як повідомлялося, в травні-2016 було підписано угоду, що передбачає виділення ЄС та Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) близько EUR28 млн на бізнес-консультації, інформаційну, освітню та іншу підтримку МСП в Україні у рамках програми EU4Business.

Передбачається, що до EUR12 млн у рамках ініціативи EU4Business буде використано для підтримки прямого фінансування, яке ЄБРР надає малим підприємствам. Крім того, не менше ніж 50 МСП мають отримати пряме фінансування від ЄБРР у рамках спеціальної кредитної лінії обсягом EUR100 млн.

Угода також передбачає створення мережі центрів підтримки бізнесу в 15 областях України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА