13:08 09.08.2016

Один український військовий загинув, п'ятеро поранені в зоні АТО за минулу добу

2 хв читати
Один український військовий загинув, п'ятеро поранені в зоні АТО за минулу добу

Один український військовий загинув, п'ятеро поранені в результаті бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції, повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще п’ятеро наших бійців поранені. Цих втрат українські війська зазнали на маріупольському напрямку", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

На луганському напрямку бойові дії тривали з 18-ої години до опівночі. Незаконні збройні формування порушили режим тиші в Новотошківському, Золотому і під Попасною. При цьому ворог зробив низку нетривалих мінометних обстрілів. Всього за минулу добу на луганському напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 4 - з важкого озброєння, повідомив спікер АП.

На донецькому напрямку бойовики обстрілювали українські позиції в темний час доби. Особливо гаряче традиційно на Світлодарській дузі, Горлівській агломерації, Авдіївській промзоні й в Опитному. Протягом доби противник неодноразово використовував важке озброєння: міномети і гармати. Всього за минулу добу на донецькому напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 1 артилерійський (Луганське) і 6 мінометних (по всьому фронту).

На маріупольському напрямку епіцентром бойових дій було Широкине, де протягом доби противник зробив безпрецедентно потужні обстріли з важкого озброєння. Зокрема, між 5:30 і 6:30 бойовики випустили по українських позиціях 114 артснарядів. Також за два мінометних обстріли, які відбулися перед світанком і після заходу сонця, ворог розстріляв близько 100 мін. Також противник застосовував міномети в трьох інших точках - н.п. Красногорівка, Гнутове, Водяне. Загалом за минулу добу на маріупольському напрямку противник організував 16 обстрілів, зокрема 9 - з важкого озброєння.

Крім цього на луганському напрямку окупанти організували два прольоти БПЛА, і ще один (застосовувалася модель "Орлан-10") - на маріупольському напрямку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА