11:09 05.08.2016

Денисенко: ситуація з листуванням "Інтера" та представниками "ДНР" не суперечить законам, окрім закону моралі

3 хв читати
Денисенко: ситуація з листуванням "Інтера" та представниками "ДНР" не суперечить законам, окрім закону моралі

Депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Вадим Денисенко вважає, що листування телеканалу "Інтер" з представниками самопроголошеної "ДНР" не порушує норм українського законодавства і не тягне анулювання ліцензії на мовлення.

"Ситуація з листуванням "Інтера" і представниками так званого МДБ ДНР не суперечить жодному із законів, окрім закону моралі. Станом на сьогодні, у держави немає жодного права забирати ліцензії у каналу Льовочкіна (нардеп із Опозиційного блоку Сергій Льовочкін - один із власників каналу "Інтер" – ІФ), ні у каналу Ахметова (Рінат Ахметов - власник каналів "Україна" та "Донбас" – ІФ", - зазначив парламентарій", - написав депутат на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні Facebook буде цілий день гудіти і вимагати від Порошенка або Нацради терміново забирати ліцензії "Інтера" і "Донбасу". Все це справедливо, але це політичне рішення. Більш того, навіть якщо буде відібрана ліцензія, а цього не буде зроблено, весь канал "Інтер" в повному складі перейде на канал "НТН" або якийсь інший з групи Льовочкіна. І Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не зможе йому це заборонити", - наголосив В. Денисенко.

При цьому депутат вважає, що "ліцензію треба забирати і необхідно домагатися від Нацради навіть умовно політичного рішення". "Однак, паралельно, нам необхідно вводити певні обмеження для висвітлення подій на Донбасі. Ми маємо запровадити чітко регламентовану систему покарань за те, що терористів називають не терористами, а ополченцями або, тим більше, армією ДНР. Ми маємо заборонити акредитуватися нашим ЗМІ в терористичних анклавах. Ми повинні заборонити вести листування або мати які-небудь стосунки з терористичними організаціями, якими є відомства так званого ДНР", - наголосив політик.

"Я розумію, як багато лібералів зараз почнуть кричати про те, що це кінець свободи слова, закручування гайок і як це вплине на ставлення ЄС до нас. Давайте не брехати самим собі - у нас дуже сильна і дуже багата "п'ята колона", щоб грати з нею в демократію. Формалізація певних моментів - дисциплінує власників каналів. Ця формалізація підніме рівень самоцензури у редакторів, які готові домовлятися з сепаратистами. І в разі виникнення таких історій, Нацрада зможе карати всіх тих, хто не вважає Захарченка або Плотницького терористами", - резюмував нардеп.

До обрання до Ради за списком "Блоку Петра Порошенка" Вадим Денисенко був головним редактором телеканалу "Еспресо.TV" та шеф-редактором ВД "Картель".

Днями в Інтернеті було оприлюднено листування співробітниці так званого міністерства державної безпеки "ДНР" Тетяни Єгорової з російським журналістом Леонідом Муравйовим, а також співробітниками каналів "Інтер" і "Донбас".

Викладені після злому хакерами пошти Т. Єгорової листи свідчать, що співробітники каналів "Інтер" і "Донбас" тією чи іншою мірою узгоджували свої матеріали з представниками "ДНР".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Із прикордоння Харківської області за два дні евакуйовано понад 4,5 тис. жителів

Кулеба привітав нового очільника МЗС Португалії з призначенням та обговорив із ним імплементацію Формули миру

РФ за день шість разів атакувала Нікопольщину - Лисак

РФ за день шість разів атакувала Нікопольщину

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ ТА ПЕРЕДМІСТЮ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Єрмак попросив вокаліста U2 Боно залучити якомога більше країн до Глобального саміту миру

Синєгубов: Головне - стабілізувати фронт на півночі Харківщини

Росіяни вдарили ракетою по околиці Сум, наслідки уточнюються, попередньо без жертв - ОВА

На харківському напрямку ЗСУ другу добу ведуть контрударні дії в семи прикордонних селах із РФ - ОСУВ "Хортиця"

ГУР МО про нічну атаку дронів на військові об'єкти в РФ: Це закономірний наслідок російського вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА