11:10 21.07.2016

ЛЕО закликає обмежити постачання е/е на НКТ через збір оплати компанією Курченка на свою користь

3 хв читати
ЛЕО закликає обмежити постачання е/е на НКТ через збір оплати компанією Курченка на свою користь

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) закликає керівництво країни обмежити або припинити постачання електроенергії на неконтрольовані території (НКТ) Луганської області, оскільки оплату за неї збирає компанія побіжного Сергія Курченка на свою користь, повідомив генеральний директор ЛЕО Володимир Грицай в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Так звана "Рада міністрів ЛНР" видала низку "постанов", у яких зазначила, що єдиним постачальником електроенергії на неконтрольованих Україною територіях Луганської області з 15 липня є якесь підприємство ТОВ "Торговий дім "Нафтопродукт". Пропонується всім споживачам переукласти договори і оплачувати електроенергію виключно на рахунки цього підприємства. Співробітникам РЕСів - перейти на роботу в "Нафтопродукт"... Є інформація, що за цією фірмою стоїть відомий пан Курченко", - сказав він.

В.Грицай підкреслив, що щомісяця Україна постачає в неконтрольовані райони Луганської області електроенергію вартістю понад 100 млн грн, більша частина якої залишається неоплаченою.

"За підсумками травня електроенергії було поставлено на 100 млн грн, а ми отримали за неї тільки 14 млн грн. У червні на НКТ в Луганській області ми поставили електроенергію вартістю 135 млн грн, а оплата становила 16 млн грн... Поставка електроенергії триває, а, в світлі останніх подій оплата за неї взагалі не проглядається", - сказав він.

Глава ЛЕО зазначив, що кошти, які збираються на НКТ, просто вилучаються на користь компанії С.Курченка. "30 червня було вкрадено, конфісковано й передано "Нафтопродукту" гроші, зібрані за електроенергію, в сумі 1,6 млрд руб.", - сказав він.

Співрозмовник агентства нагадав, що ЛЕО постачає електроенергію на НКТ, оскільки такі функції поклав на неї Кабмін. Водночас, за словами глави компанії, зараз замість вирішення проблеми уряд тільки посилює її.

"Кабінет Міністрів у травні випустив постанову №368, ініційовану посадовими особами в Мінпаливенерго, якою наказує нашій компанії в першу чергу проводити оплату саме за поставлену на НКТ електроенергію... Виходить, гроші громадян України, зібрані в підконтрольній Україні частині Луганської області, їх пільги і субсидії, а також кошти бюджетних організацій країни йтимуть в оплату електроенергії, що йде на НКТ. А "по той бік" гроші буде збирати якась фірма "Нафтопродукт", - сказав він.

В.Грицай додав, що навіть якщо ЛЕО буде перераховувати ДП "Енергоринок" всі кошти, що збираються в підконтрольній Україні частині Луганської області, в рахунок оплати перетікання на НКТ, то не зможе перекрити всю його вартість.

"Наші неодноразові звернення до Мінпаливенерго, до вищого керівництва країни не принесли результату... Зараз ми готуємо нове звернення до РНБО та на адресу прем'єра, Мінпаливенерго, Міністерства з окупованих територій про необхідність невідкладного скликання Ради нацбезпеки і розгляду цього питання. Як керівник підприємства я наполягаю на негайному припиненню перетікання електроенергії до врегулювання питання", - резюмував він.

В.Грицай нагадав, що раніше ЛЕО подало в суд на Мінпаливенерго за бездіяльність в цьому питанні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА