14:33 13.07.2016

Бузину вбивали як мінімум двоє, тому це не може бути Медведько - адвокат

2 хв читати
Бузину вбивали як мінімум двоє, тому це не може бути Медведько - адвокат

Адвокат підозрюваних у вбивстві Олеся Бузини Андрій Федур стверджує, що журналіста і публіциста вбивав не один кілер, а тому це не може бути Андрій Медведько, якому висунуто відповідну підозру.

"Я знайшов безперечні докази, що Олеся Бузину вбивав не один кілер, а як мінімум стріляли двоє. І стріляли з різних видів вогнепальної зброї. І якщо це так, то це точно не Медведько і Поліщук, тому що за фабулою підозри, яку висунуто їм, стріляв один Медведько", - заявив він на прес-конференції в середу в агентстві "Інтерфакс-Україна".

А. Федур зазначив, що прокуратура вже понад рік не хоче задовольняти клопотання сторони захисту і шукати ще дві кулі на місці вбивства. "Тому що з п'яти куль у них є три. Але й ці три кулі, які є в розпорядженні слідства, якщо їх там зараз не підмінили, також були випущені з різних видів зброї, і я знайшов цьому безперечні докази", - наголосив він.

Адвокат переконаний, що примусовий відбір біологічного матеріалу, який був ініційований у вівторок прокуратурою і супроводжувався, за твердженням сторони захисту і підозрюваних, насильницькими діями, не мав ніякого сенсу, оскільки зразки біологічного матеріалу А. Медведька і Дениса Поліщука давно є в розпорядженні слідства.

А. Федур також впевнений, що розслідування вбивства О. Бузини не проводиться вже тривалий час. "Не проводиться з того часу, коли в прокуратурі міста Києва зрозуміли, що Андрій Медведька і Денис Поліщук не вбивали Бузину. А все, що зараз відбувається, робиться з однією метою – якомога довше затягувати цей процес, здійснювати якісь провокації, лише щоб не визнавати, що вбивство Бузини не розкрито і справжніх вбивць ніхто не шукає", - вважає він.

Як відомо, О. Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. Двоє підозрюваних у вчиненні злочину А. Медведька і Д. Поліщук були затримані 18 червня.

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Але наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов'язаного з обмеженням волі.

У цій справі досі триває досудове слідство. Підозрювані категорично заперечують свою провину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА