15:30 11.07.2016

ЛЕО через суд вимагає визнати бездіяльність Міненерговугілля в питанні обмеження перетікань на окуповані території

2 хв читати
ЛЕО через суд вимагає визнати бездіяльність Міненерговугілля в питанні обмеження перетікань на окуповані території

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) подало позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою визнати бездіяльність Міністерства енергетики та вугільної промисловості в питанні обмеження перетікань електроенергії на не підконтрольну Україні територію Луганської області.

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор ЛЕО Володимир Грицай, згідно з постановою Кабінету Міністрів №263 від 7 травня 2015 року постачання електроенергії на НКТ здійснює ЛЕО, водночас неналежне врегулювання постановою порядку проведення розрахунків за продану електроенергію (різницю перетікань) призвело до значного зростання заборгованості через відсутність механізмів впливу (відключення, примусове стягнення) компанії на неплатників. Порядок заходів з відключення/обмеження перетікань затверджено наказом Міненерговугілля №440 від 10 липня 2015 року, але на звернення та листи ДП "Енергоринок" і "ЛЕО" міністерство не реагує.

"Наші неодноразові звернення втрутитися в ситуацію та вплинути на неї ні до чого не привели. У зв'язку з цим ЛЕО подало позов до Окружного адміністративного суду Києва про визнання бездіяльності Міністерства енергетики та вугільної промисловості, третіми особами виступають "Укренерго" та "Енергоринок". Засідання призначено на вересень цього року", - сказав він.

За словами глави ЛЕО, в період дії постанови №263 і до сьогодні борг із перетікань електроенергії на неконтрольовану сторону становить близько 1,2 млрд грн. Найбільшими боржниками є Алчевський металургійний комбінат, "ДТЕК Свердловантрацит" і "Краснодонвугілля".

ЛЕО входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, здійснює діяльність у Луганській області.

Повністю текст інтерв'ю з В.Грицаем читайте на сайті агентства (http://interfax.com.ua/news/interview/ 355699.html).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА