14:44 22.04.2016

Держпідприємство "Укрмедпостач" із понеділка розпочне постачання онкопрепаратів до регіонів

2 хв читати
Держпідприємство "Укрмедпостач" із понеділка розпочне постачання онкопрепаратів до регіонів

Держпідприємство "Укрмедпостач" із понеділка, 25 квітня, розпочне постачання до регіонів першої партії онкопрепаратів, закуплених британським агентством Crown Agents, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець, презентуючи в п'ятницю першу партію ліків, завезених на склад держпідприємства "Укрмедпостач".

Ця партія становить 10% від загального обсягу закупівель онкопроепаратів, які закуповує британське агентство. До неї входять чотири онкопрепарати для дітей на загальну суму $622 тис. і сім препаратів для дорослих на суму $2 млн. Економія із закупівель становила в доларовому еквіваленті близько 31% порівняно з цінами 2014 року і 46,5% - порівняно з цінами 2013 року. Усі препарати виробництва ізраїльської компанії Teva та української "Люм’єр-Фарма" (in bulk).

Присутній на презентації першої партії препаратів прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що уряд має намір "навести лад у держзакупівлях".

Він також повідомив, що в областях сформовано запас препаратів, дефіцит яких може бути критичним доти, доки постачання закуплених препаратів будуть здійснені в повному обсязі.

"Ми закупили якісні ліки за хорошою ціною. Заощадили при цьому 210 млн грн, які у минулому залишалися в схемах. Монополію з п’яти-шести фірм, які "стоять" на кордоні, буде зруйновано", - сказав він.

Як повідомила представник Crown Agency в Україні Крістін Джексон, нині шість із відібраних агентством компаній-постачальників ліків підписали або готові підписати договір із Crown. Окрім того, тривають переговори ще з кількома постачальниками.

Вона наголосила, що жоден із постачальників не відкликав своєї пропозиції, і Crown Agency дало їм час на обдумування до ранку середи. "Якщо до цього моменту ми не отримаємо результату, то звернемося безпосередньо до виробників ліків або пропозицій інших постачальників", - сказала вона, коментуючи конфліктні ситуації, що виникли між дистриб'юторами, пропозиції яких були прийняті британським агентством, щодо розмитнення імпортних ліків.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що партію препаратів загальною вартістю 61 млн грн буде відправлено в регіони. "Постачання ліків для онкохворих розблоковано. Партія необхідних препаратів на 61 млн грн вирушає в регіони до пацієнтів", - написав він на сторінці у Facebook.

Прем'єр також запевнив у готовності долати опір посередників на фармацевтичному ринку, які отримують надприбутки за рахунок здоров'я людей. "Монополію п’яти-семи таких компаній, які фактично штучно обмежували постачання ліків в Україну, буде зруйновано, і громадяни отримають доступ до якісних ліків за адекватними цінами", - пообіцяв він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА