11:59 15.01.2016

Прес-конференція Порошенка ніяк не пов'язана з візитом до Києва Гризлова - Фриз

2 хв читати
Прес-конференція Порошенка ніяк не пов'язана з візитом до Києва Гризлова - Фриз

Прес-конференція президента України Петра Порошенка була запланована на січень поточного року, задовго до візиту до Києва повноважного представника РФ в Тристоронній контактній групі Бориса Гризлова, пояснює народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Ірина Фриз.

"У рамках Тристоронньої контактної групи Гризлов не спонукав президента до того, щоб він проводив прес-конференцію. Ця прес-конференція була запланована на січень як перша прес-конференція президента цього року. І немає таємниці в тому, що Гризлов приїхав для обробки порядку денного засідання Мінської групи. Це деяке підвищення рівня парламентера з боку РФ у Тристоронній контактній групі, крім того, це певний резонанс для міжнародної спільноти", - сказала І.Фриз в ефірі "Громадського радіо", повідомляє прес-служба партії "БПП "Солідарність".

Депутат також дала оцінку Мінським угодам: "Якщо ви говорите про те, що ніхто не бачить стратегічного подальшого розвитку Мінських угод, я з вами не згодна. Мінські угоди - це визнання Російською Федерацією своєї участі у війні на сході нашої держави".

ІИ.Фриз зазначила, що кожен місяць триває виконання Мінських угод - ця дія санкцій проти РФ. "Росія, не виконуючи свої зобов'язання, згідно з Мінськими угодами, страждає від економічної кризи", - додала депутат.

Коментуючи вимоги терористичних угруповань щодо зміни складу української делегації в мінських переговорах, вона нагололсила: "Українська сторона має право і визначатиме, хто представлятиме її в Тристоронній контактній групі, а не якісь представники інших сторін групи нав'язуватимуть нам, кого туди делегувати".

Щодо особливого статусу Донбасу і розгляду Верховною Радою відповідного закону, депутат відповіла: "Ми повинні правильно використати терміни. Немає ніякого "особливого статусу". Є посилання на закон про особливості місцевого самоврядування, який вже був прийнятий в 2014 році і який не набув чинності через те, що на окупованій території Донбасу не виконані умови з боку Російської Федерації", - пояснила І.Фриз.

Раніше на прес-конференції президент України Петро Порошенко заявив, що готовий зустрічатися "з ким завгодно" заради звільнення українських заручників і забезпечення режиму повної тиші на Донбасі.

"Я зустрічатимуться з ким завгодно для того, щоб повернути додому українських героїв: Савченко, Сенцова, повернути українських заручників, які перебувають як на окупованій території, так і на території РФ, забезпечити режим повної тиші, щоб припинити обстріл українських позицій", - заявив П.Порошенко, говорячи про порядок денний Тристоронньої контактної групи у зв'язку з візитом до Києва представника РФ в контактній групі Б.Гризлова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА