15:21 27.10.2015

Заступник генпрокурора Касько заявляє про тиск на групу з розслідування справ екс-прокурорів Корнійця і Шапакіна

2 хв читати
Заступник генпрокурора Касько заявляє про тиск на групу з розслідування справ екс-прокурорів Корнійця і Шапакіна

Заступник генерального прокурора України Віталій Касько заявляє про тиск на слідчу групу і співробітників СБУ, що займаються розслідуванням кримінальних проваджень стосовно колишніх високопоставлених прокурорів Олександра Корнійця і Володимира Шапакіна.

"Тиск на тих, хто ініціював і розслідує справу Шапакіна і Корнійця, посилився ... Тиск на слідчих, процесуального прокурора, слідчих генеральної інспекції здійснюється і з боку керівництва управління внутрішньої безпеки Генпрокуратури. Щодо мене місяць здійснювали негласну перевірку, зокрема управління внутрішньої безпеки", - заявив В. Касько на засіданні парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції у вівторок.

Він додав: "Таким чином, я можу зробити висновок, що керівництво Генпрокуратури не зупиняється ні перед чим, щоб залякати слідчих".

Крім того, заступник генпрокурора заявив, що має інформацію про те, що проти заступника глави СБУ – начальника Головного управління із боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ Віктора Тропака відкрили кримінальне провадження.

"У нас є інформація, що проти Віктора Миколайовича Тропака відкрито кримінальне провадження за нібито розголошення державної таємниці. Це свідчить про те, що робиться все, щоб відбити бажання робити щось далі, тим, хто працює у цій справі", - сказав В. Касько.

У свою чергу В. Тропак на засіданні антикорупційного комітету заявив: "Ми добре знаємо і розуміємо ризики і небезпеки, але у нас було переконання, що так треба робити... Особливості цієї справи змусили нас діяти нестандартно в межах Кримінального процесуального кодексу. У цій справі є протидія розслідуванню і це цілком зрозуміло, але ми не очікували зовсім потужної протидії, що свідчить про ступінь корумпованості системи (органів прокуратури - ІФ)".

Він також наголосив, що слідча група, незважаючи на протидію, робить все, щоб ці справи були в суді.

Водночас присутній на засіданні комітету заступник генпрокурора - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос відкинув звинувачення своїх колег у тиску на них.

"Жодних підстав говорити про тиск моїм колегам Віктору Миколайовичу та Віталію Вікторовичу немає. Ця справа має бути направлена до суду", - сказав А. Матіос.

Заслухавши інформацію представників прокуратури та СБУ, члени комітету прийняли рішення поінформувати президента України про факти тиску в цій справі, звернутися до голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з проханням заслухати генерального прокурора України Віктора Шокіна щодо розслідування цієї справи, а також закликати генпрокурора забезпечити умови для незалежного слідства у справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

Повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в поліцейського в Броварах - поліція

США запропонували Ізраїлю розвіддані, щоб уникнути вторгнення в Рафах - ЗМІ

Глядачі України на Євробаченні-2024 поставили найвищі бали Швейцарії, Хорватії та Ірландії

Мінкультури подякувало Alyona Alyona & Jerry Heil за гідне представлення України на Євробаченні-2024

Однією з цілей наступу РФ у Харківській області, можливо, є створення "буферної зони" для захисту Бєлгорода - ISW

ППО знищила ворожий БПЛА у Дніпропетровській області - голова ОВА

Унаслідок обстрілу Новоселівки Першої поранено людину - голова Донецької ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА