16:30 15.10.2014

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували знищення українських БТР, оточення блокпостів і воронки від мін поблизу блокпостів у Луганській області

2 хв читати
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували знищення українських БТР, оточення блокпостів і воронки від мін поблизу блокпостів у Луганській області

Український військовий блокпост за 40 км на північний захід від Луганська оточений озброєними особами, є інформація про 12 потерпілих українських військових, двох із яких підтвердили спостерігачі Спеціальної місії ОБСЄ (SMM OSCE).

"Увечері 13 жовтня український офіцер розповів SMM, що збройні сили, які входять до сфери управління "ЛНР", просунулися в напрямку українського військового контрольно-пропускного пункту (КП) між Хорошим (село Слов’яносербського р-ну, Луганська обл. - ІФ) і Сміливим (місто за 40 км на північний захід Луганська), а також висунули українським солдатам ультиматум: або здатися, або лобовий напад. Вранці 14 жовтня український офіцер із Центру Об'єднаної контрольної та координаційної місії в Дебальцевому (75 км на північний схід від Донецька) розповів SMM, що бої були на підходах до КП", - йдеться в повідомленні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, оприлюдненому на сайті в середу.

Пізніше, йдеться в повідомленні, командир українських силовиків поряд із Фрунзе (45 км на північний захід від Луганська) розповів SMM, що КП між н. п. Хорошим і Сміливим був оточений силами "ЛНР". "Він сказав, що полегшений конвой у складі трьох БТР - потрапив у засідку "ЛНР" за 2,7 км на захід від Сміливого, внаслідок чого, за його словами, 12 українських військових убито й поранено, спалено два БТР, що залишилися на місці події", - йдеться у звіті.

Після цього, інформують у місії, українські військові зробили невдалу спробу евакуації загиблих і поранених за участю танків і двох БТР.

"SMM звернувся до "ЛНР" і отримав обіцянку, що поранених (українських військових - ІФ) буде евакуйовано в "ЛНР" за умови, що їм буде надано відповідне лікування", - йдеться в повідомленні.

Пізніше спікер Спеціальної наглядової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків в ефірі телеканалу "112" у середу зазначив, що поблизу села Фрунзе після атаки з боку ЛНР "за даними місії два БТР спалили, 13 українських військових постраждали - були поранені".

За його словами, у місії нині немає інформації, де наразі перебувають 13 поранених.

М.Боцюрків також зазначив, що на сьогодні в Донецькій та Луганській областях присутні 90 спостерігачів ОБСЄ, їхню кількість планують збільшити до 250-300.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА