15:56 04.04.2014

На Першотравень і 9 Травня проросійські сили готують акції зі дестабілізації ситуації в Україні - Ярема

2 хв читати

Перший віце-прем'єр Віталій Ярема не виключає , що на початку травня плануються акції із дестабілізації ситуації в країні.

"Заспокоюватися нашому суспільству сьогодні немає жодних підстав. За нашою інформацією, на початку травня , а це 9 і 1 травня, заплановано також низку масових акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні для того, щоб продовжувати ті акції Російської Федерації щодо України і не дати нам можливості стабілізувати ситуацію в країні", - сказав він під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в п'ятницю в Києві.

За словами В.Яреми, сепаратистські акції фінансуються за рахунок коштів, вивезених із країни Віктором Януковичем (четвертий президент України ), та його оточенням.

"Янукович разом зі своїми прибічниками вивіз за територію України велику суму коштів, які сьогодні, за інформацією розвідувальних і оперативних служб, використовуються для підняття сепаратистських настроїв серед населення України ... Гроші, викрадені Януковичем та його прибічниками, працюють", - зазначив він, додавши, що суми досягають мільярда доларів.

Перший віце-прем'єр також повідомив, що сепаратистами, або особами, які їх фінансують, протягом останніх двох місяців проведено близько 320 акцій у різних містах.

"Кримінальні справи, що сьогодні порушені Службою безпеки і МВС, перебувають в активній стадії розслідування, 15 осіб Служби безпеки заарештовані. Це так звані самопроголошені губернатори обласних центрів Донецької, Харківської Луганської областей, це ті особи, що здійснювали силові дії із захоплення приміщень держадміністрацій в Харкові, Луганську, Донецьку, Одесі, це ті особи, що здійснювали в Харкові вбивства" - наголосив В.Ярема.

Таким чином, підсумував він, СБУ розслідує 40 кримінальних справ, МВС - 35, переважно, за хуліганство, скоєння тілесних ушкоджень.

В.Ярема назвав ситуацію із зосередженням російських військ поблизу українського кордону "неоднозначною", зазначивши, що уряд тримає ситуацію під контролем.

"Наскільки далеко сьогодні розраховує керівництво Російської Федерації зайти з цими сепаратистськими акціями, ми цю ситуацію відстежуємо, відстежуємо ситуацію з переміщення військових поруч із прикордонними районами України", - наголосив В.Ярема .

За словами віце-прем'єра, концентрація великої кількості російських військ, особливо бронетанкових, військ особливого призначення "тримає нас у напрузі".

В.Ярема запевнив, що українське військо перебуває в повній бойовій готовності і готово відбити напад "будь-якого агресора", що зазіхне на територіальну цілісність країни.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочався другий процес проти групи "Рейхсбюргерів"

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА