17:01 06.02.2014

Булатов стверджує, що його під тортурами змусили заявити про причетність США до акцій в Україні

3 хв читати
Булатов стверджує, що його під тортурами змусили заявити про причетність США до акцій в Україні

Активіст української опозиції Дмитро Булатов, який перебуває на лікуванні в Литві, заявив, що люди, які викрали його в Україні, намагалися домогтися від нього визнання в шпигунстві на користь США.

"Вони допитували мене і били щодня", - заявив Д.Булатов на прес-конференції у Вільнюсі.

Він стверджує, що під час цих допитів його запитували про акції "Автомайдану" і джерела його фінансування.

За його словами, били його "професіонали". " Били дуже сильно, дуже боляче і дуже довго", - сказав Д.Булатов

Як повідомив активіст, після однієї з тортур "вони змушували мене говорити на камеру, що я шпигун Америки, що я шпигун ЦРУ, що американці дають мені гроші, що "Автомайдан" проплачують американці і що мене спеціально найняли для того, щоб я створив весь цей "Автомайдан" і заколот проти нинішньої влади".

"Після таких тортур я говорив на камеру все, що вони просили, і вони записали все це на відео", - сказав Д.Булатов .

"Я сказав, що посол Америки дав мені 50 тисяч доларів, на які я купив бензин для "Автомайдану" , лагодив машини Автомайданівці, купив кілька відеокамер, щоб знімати поїздки - тобто я говорив уже неправду тільки для того, щоб вони катували мене менше", - сказав активіст.

Під часі прес-конференції Д.Булатов кілька разів наголосив, що, на його особисту думку, його викрав російський спецназ. Крім того, активіст висловив думку, що до його викрадення може бути причетний лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

Д.Булатов з понеділка перебуває на лікуванні в Литві.

Як повідомлялося, Д.Булатов з 23 січня не виходив на зв'язок. Того ж дня його дружина через свого адвоката написала заяву до Дарницького райуправління міліції про зникнення чоловіка. Д.Булатов знайшовся 30 січня. За словами активіста, його утримували невідомі. Його сильно побили

31 січня в МВС України повідомили, що кілька активістів Автомайдану, серед яких значиться і Д.Булатов, 24 січня були оголошені в розшук за статтею про масові заворушення.

Слідство відпрацьовувало кілька версій зникнення Д.Булатова - і корисливі мотиви, і версію про те , що це може бути інсценування з метою провокації, щоб викликати в суспільстві негативний резонанс.

3 лютого МВС України поширило повідомлення , в якому зазначалося, що слідство на цьоому етапі не змогло отримати від Д.Булатова конкретної інформації, яка була б корисна в рамках розслідування обставин його викрадення.

Як повідомили в управлінні зв'язків з громадськістю МВС України, представники слідства тричі намагалися його допитати, проте ніяких істотних подробиць про скоєний відносно нього злочин Д.Булатов так і не надав. Така поведінка потерпілого наводить на думку, що він не бажає співпрацювати зі слідством, наголошують у МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА