17:49 16.01.2014

У Москві затримали брата українського депутата Маркова, суд вирішить питання про його екстрадицію в Україну

2 хв читати
У Москві затримали брата українського депутата Маркова, суд вирішить питання про його екстрадицію в Україну

Брата колишнього українського депутата Ігоря Маркова Олега, оголошеного на батьківщині в розшук у справі про заворушення в Одесі, затримали в Москві, повідомили "Інтерфаксу" джерела в правоохоронних органах РФ у четвер.

"Суд у російській столиці видав санкцію на продовження арешту на 72 години депутата Одеської міськради О.Маркова і найближчим часом розгляне клопотання про його екстрадицію в Україну", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше повідомлялося, що міліція оголосила в розшук деяких членів української партії "Батьківщина", яких підозрюють в організації блокування будівлі Головного управління МВС України в Одеській області в ніч із 22 на 23 жовтня 2013 року.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті МВС України в розділі "Розшук", у розшук оголошено: виконувача обов'язків голови партії "Батьківщина", депутата Одеської облради Вадима Савенка, брата заарештованого екс-нардепа Ігоря Маркова, депутата Одеської міськради Олега Маркова, охоронця І.Маркова Андрія Курлова, депутатів Одеської міськради Сергія Кушніра та Левана Самхарадзе.

Згаданим особам інкримінують дії, передбачені ч. 3 ст. 296 КК, - "хуліганство, пов'язане з опором представникам влади".

22 жовтня лідера партії "Батьківщина" Ігоря Маркова затримали в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій у 2007 році. В міліції розповіли, що йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. І.Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо в самому побитті пікетувальників.

Прибічники І.Маркова в кількості близько 500 людей розпочали мітинг і кілька разів намагалися взяти штурмом будівлю ГУ МВС України в Одеській області, після чого міліція провела силову акцію та розігнала протестувальників.

Після цього Приморський райсуд Одеси заарештував на два місяці чотирьох прибічників І.Маркова, які штурмували будівлю Головного управління МВС України в Одеській області.

25 жовтня стало відомо, що брат І.Маркова Олег та деякі інші близькі соратники опального політика - члени партії "Батьківщина" залишили Україну через побоювання бути заарештованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА