18:15 12.11.2013

Прокуратура задоволена запобіжним заходом для Власенка

2 хв читати
Прокуратура задоволена запобіжним заходом для Власенка

Представник прокуратури Дмитро Борзих вважає, що суд обґрунтовано обрав захиснику екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергію Власенку запобіжний захід у вигляді застави.

"Суд, розглядаючи клопотання заступника генпрокурора, ухвалив обґрунтоване рішення. Сума застави відповідає майновому статусу Власенка", - сказав заступник начальника першого відділу управління процесуального керівництва Генпрокуратури Д.Борзих в Києві у вівторок.

Стосовно ж доводів захисту про політичне підґрунтя у цій справі, то, за словами прокурора, ці заяви "не витримують критики". "Це звичайний побутовий конфлікт", - сказав він.

За його словами, прокуратура займається розслідуванням цієї справи, оскільки на момент скоєння злочину С.Власенко був народним депутатом.

Відповідаючи на запитання про те, як могла експертиза в 2013 році підтвердити факт побиття у 2009 році, прокурор сказав: "Після кожного факту побиття потерпіла зверталася до медичних установ, і ці факти зафіксовані медичними документами. Відповідно, в подальшому, коли кримінальне провадження було відкрито за новим КПК, у 2013 році була призначена нова судова експертиза , на підставі висновків тієї медичної документації, яка була отримана безпосередньо після побиття".

Відповідаючи на запитання про те, чому Генпрокуратура тільки зараз вирішила обрати запобіжний захід С.Власенку, незважаючи на те, що всі слідчі дії проводилися ще в січні - лютому цього року, прокурор сказав: "Слідчий приймає рішення про пред'явлення особі підозри після проведення необхідного комплексу слідчих дій. Відповідно, було прийнято і звернення до суду для обрання запобіжного заходу. Раніше не було підстав".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА