17:16 21.08.2013

Для перемоги в тендері Shell на сейсморозвідку потрібно відповідати низці жорстких критеріїв - експерти

2 хв читати

Для перемоги в тендері Shell на сейсморозвідку в межах Юзівської площі (Харківська й Донецька області) необхідно відповідати низці жорстких критеріїв, вважають експерти сервісної геофізичної компанії Vikoil Ltd.

"Українські компанії зможуть виконати підрядні роботи для Shell і Chevron тільки в разі проходження аудиту цих компаній на відповідність міжнародним стандартам, які визначають асоціації OGP (Міжнародна асоціація виробників нафти та газу) і IAGC (Міжнародна асоціація геофізичних підрядників). Крім того, необхідно подати фінансовий звіт, підтверджений аудитором зі світовою репутацією", - зазначає генеральний директор Vikoil Ltd Сергій Невмержицький.

За його словами, компанії рівня Shell вимагають від підрядників ідеального стану системи охорони праці, промислової безпеки та охорони навколишнього середовища. Крім того, геофізичні компанії мають забезпечувати бездоганний контроль якості своїх послуг, відповідати кодексу ділової етики, бути соціально відповідальними та мати прозору аудовану фінзвітність.

"Українські сервісні компанії користуються застарілими локальними правилами, не прийнятними для інвесторів такого рівня. Це зумовлено економічними причинами - вітчизняні замовники схильні заощаджувати кошти й не вимагають від виконавця дотримання міжнародних правил HSE-MS (Системи управління охорони праці, промбезпеки та охорони навколишнього середовища) і QMS (Системи управління якістю)", - зазначає С.Невмержицький.

За словами експерта, українські геофізичні компанії також мають власні технології пошуку та виділення родовищ нетрадиційного газу. Отже, якщо Shell захоче отримати сервіс такого рівня, в українських підрядників не залишиться шансу на проходження кваліфікаційного відбору.

"Деякі фахівці говорять про локальні переваги українських компаній - знання місцевих особливостей, легкість в організації дозволів... Але зауважимо, що інвестори, по-перше, мають підтримку держави і, по-друге, можуть найняти український персонал. Тому такі "переваги" несуттєві", - резюмує генеральний директор Vikoil Ltd.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА