14:13 21.06.2013

WebMoney через суд намагається домогтися розблокування рахунків

2 хв читати
WebMoney через суд намагається домогтися розблокування рахунків

Платіжна система WebMoney через суд намагається домогтися розблокування рахунків, повідомив представник компанії Олексій Титов в інтерв'ю діловому виданню Forbes.ua.

"Подаємо позови, оскарження, апеляції - в деталі вдаватися не хочу. На жаль, усі ці процедури мають певний термін розгляду. Є швидший спосіб - якщо люди, відповідальні за ухвалення рішення про арешт рахунків, його відкличуть", - повідомив він.

О.Титов уточнив, що було заблоковано рахунки всіх підприємств, що працюють в Україні під торговельною маркою WebMoney.

Представник компанії зазначив, що платіжна система готова змінити юридичну конструкцію роботи й переключитися на схему роботи в рамках законодавства про електронні гроші.

"Але система електронних грошей в Україні може функціонувати лише в тому випадку, якщо правила її роботи погодив Нацбанк. Три роки тому банк-партнер WebМoney в Україні подав до НБУ правила, розроблені за нашою участю (WebMoney Note). І вже три роки банк не може отримати погодження, правила не розглядаються", - наголосив О.Титов.

Він додав, що узгодження своїх правил також очікують понад десять платіжних систем, які подавали свої документи ще два-три роки тому.

О.Титов також розкрив юридичну схему роботи WebМoney.

"Є міжнародна організаційно-технологічна платформа, яка має права на бренд WebМoney, облікову технологію і сервіси. Вона надає їх іншим суб'єктам - гарантам. До таких гарантів належать і наші компанії. Ми продаємо зобов'язання та зобов'язуємося їх викуповувати. Завдання - забезпечити вільний доступ користувачів до набуття зобов'язань та їх погашення, викупу", - повідомив представник компанії.

Щодо роботи системи наразі О.Титов зазначив, що технологічна платформа працює, є можливість створювати "гаманці" та проводити транзакції всередині системи.

"Але "знімати" гроші українці не можуть, тому що ці операції зав'язані на наші банківські рахунки, які наразі заблоковано. Переконаний, їх незабаром розблокують, але коли це відбудеться - через годину, день, тиждень - я не знаю", - констатував О.Титов.

Як повідомлялося, представники Податкової служби України 11 червня провели обшук у київському офісі компанії щодо здійснення електронних платежів WebMoney.

Міністерство доходів і зборів України домоглося блокування на пов'язаних із компанією електронних платежів WebMoney рахунках 60 млн грн. Крім того, Головне слідче управління з’ясувало, що правила діяльності цієї платіжної системи не узгоджено з Національним банком України. Під час обшуків у київському офісі компанії WebMoney вилучено значну кількість комп'ютерної техніки, яка забезпечувала роботу платіжної системи і на якій зберігалася інформація щодо діяльності цієї системи.

Після обшуку роботу системи було порушено, користувачі масово скаржилися на неможливість здійснювати платежі та виводити кошти на платіжні картки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА