16:59 18.03.2013

На туберкульоз страждають близько 0,14% українців, про епідемію не йдеться - МОЗ

2 хв читати
На туберкульоз страждають близько 0,14% українців, про епідемію не йдеться - МОЗ

Майже 62 тис. українців хворіють на туберкульоз, заявляють у Міністерстві охорони здоров'я України.

"На сьогодні під наглядом лікарів лікувально-профілактичних закладів перебуває 61,7 тис. хворих на всі форми туберкульозу", - повідомив перший заступник голови Держслужби соцзахворювань Євген Ханюков на прес-конференції в понеділок у Києві.

За його словами, показник захворюваності на туберкульоз за останній рік дещо збільшився. Водночас Є.Ханюков наголосив, що це пов'язано з поліпшенням діагностики захворювання.

За даними МОЗ, частка хворих на хіміорезистентну форму туберкульозу становить 19,2% від загальної кількості хворих. "Це близько 6 тис. хворих на туберкульоз, які потребують дорогого та тривалого лікування", - зазначив голова Держслужби.

Лікування таких хворих, за його словами, триває близько 20 місяців.

Як повідомили в МОЗ, у 2012 році показник захворюваності на туберкульоз становив 68,1 на 100 тис. населення, що на 15,7% менше порівняно з 2007 роком, а показник смертності з 2007 року знизився на 32,8%.

У свою чергу заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов заявив: "Ми занепокоєні і високим рівнем захворюваності - безумовно, він іще залишається високим, і наявністю великого відсотка хіміорезистентного туберкульозу при виявленні захворювання і великого відсотка його поєднання з ВІЛ-інфекцією".

За його словами, хворих на туберкульоз більше в південних і східних областях, ніж у західних, центральних і північних регіонах.

Водночас заступник міністра зазначив, що менше ніж 1% українців хворіють на туберкульоз. "У нас менше ніж 1%. Якщо менше за 1%, ми не можемо говорити про епідемію", - сказав він.

"Щодо хіміорезистентного туберкульозу ми також не можемо говорити про епідемію. Ми можемо говорити про велику захворюваність на хіміорезистентний туберкульоз, стійкий до відповідного лікування", - додав О.Толстанов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА