12:46 13.03.2013

У Генпрокуратурі заявляють, що не причетні до заборони виїзду Власенка за кордон

2 хв читати

Генеральна прокуратура України не має причетності до ситуації із забороною виїзду захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко, екс-депутата Сергія Власенка з країни.

"Жодних документів із цього приводу Генпрокуратура ніколи не подавала до органів охорони державного кордону. У цьому немає необхідності і для цього відсутні підстави. Адже наявність у реєстрі заяви від його екс-дружини не призводить до обмежувальних заходів або рішень", - роз'яснили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Генпрокуратури.

У прес-службі зазначили, що, найімовірніше, йдеться про рішення суду з якихось цивільних спорів С.Власенка, додавши, що це не компетенція органів прокуратури.

Як повідомлялося, в середу С.Власенка не випустили з України - в аеропорту "Бориспіль" співробітники Держприкордонслужби вручили йому акт про відмову у виїзді з території країни.

"Це все відбулося всупереч заяві Генпрокуратури, що у них немає до мене претензій. Це політичні репресії, це продовження ескалації і того, що ніхто не має наміру зупинятися. Тож я наголошую, що найближчим часом я очікую арешту, і це буде наступним кроком, який робиться задля того, щоб у Юлії Тимошенко не було належного професійного захисту в сфальсифікованих проти неї кримінальних справах", - заявив С.Власенко.

У повідомленні також зазначається, що екс-депутат мав намір виступити в Європарламенті, зокрема, розповісти про рішення Вищого адмінсуду України щодо позбавлення його депутатського мандата.

Водночас у Держприкордонслужбі України агентству "Інтерфакс-Україна" зазначили, що заборона на виїзд з України С.Власенка пов'язана "зі старим судовим рішенням, на підставі якого Власенка не випускали з країни і раніше".

Як відомо, С.Власенко є захисником екс-прем'єра України Юлії Тимошенко у низці кримінальних справ. При цьому він сам неодноразово наголошував, що є не адвокатом, а захисником екс-прем'єра.

6 березня 2013 р. Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень С.Власенка, задовольнивши позов голови Верховної Ради Володимира Рибака. Позов спікера парламенту було аргументовано суміщенням С.Власенком депутатських повноважень і адвокатської діяльності.

С.Власенко неодноразово заявляв, що готується його арешт і пов'язував це з тим, що він є захисником Ю.Тимошенко.

11 березня у прес-службі Генеральної прокуратури України заявили: "Нині триває перевірка за заявою колишньої дружини Власенка про нібито заподіяння їй тілесних ушкоджень, тобто, тільки одне кримінальне провадження за цією заявою".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА