15:36 28.01.2013

Квашену капусту в Жириновського в Києві кинула активістка КУПР, заявляють в організації

3 хв читати

У Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР - Коаліція учасників помаранчевої революції) заявляють, що капусту у керівника фракції ЛДПР у Держдумі РФ Володимира Жириновського під час його прес-конференції в Києві кинули їхні активісти.

"Сьогодні під час прес-конференції В.Жириновського двоє активістів КУПРу Олександр Місюра і Тетяна Лиходєєва закидали його квашеною капустою", - повідомив на своїй сторінці в Facebook лідер організації Сергій Мельниченко.

За його інформацією, вивівши Т.Лиходєєву із зали, "декілька співробітників ФСБ (у генеральському званні)" переписали її паспортні дані. "Наразі активістка КУПР вимушена переховуватися, щоб уникнути розправи", - написав С.Мельниченко.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" С.Мельниченко пояснив, що активістка КУПРу поцілила в лідера ЛДПР квашеною капустою на знак протесту проти його українофобських висловлювань і можливого вступу України в Митний союз.

"Це було зроблено на знак обурення його українофобськими заявами про те, що Україна - Малоросія, ледь не якась Українська волость Російської Федерації. І це стосується не лише його. Такі висловлювання постійно робить Костянтин Затулін. Ми повторили те саме, що зробили минулого року з Табачником, коли наша активістка кинула йому в обличчя букет квітів. Наступним буде або Затулін, або наш Колесніченко (народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко - ІФ) - якщо "зловимо", поки що ніяк не виходить", - сказав він.

"Ми категорично проти вступу України в Митний союз, тому що ми орієнтуємося на Європейський Союз. Не можна бути і там, і там. Одним місцем на двох стільцях сидіти не можна, тим більше, що Митний союз не передбачає окремих моментів, він передбачає повний вступ" , - додав він.

Відповідаючи на запитання, чому в В.Жириновського кинули саме квашену капусту, С.Мельниченко сказав: "А тому, що вона асоціюється з Росією певною мірою".

"Це не є наше ставлення до Росії, до росіян. Це наше ставлення до їхньої влади, а те, що Жириновський нібито в опозиції, - це лише видимість. Реальністю є те, що він при владі. Ми підтримуємо російську опозицію, неодноразово проводили акцію біля російського посольства в Києві на їх підтримку. Ми не виступаємо проти Росії. Для нас це дружній, братній народ", - наголосив керівник КУПР.

С.Мельниченко зазначив, що загалом у залі, де проходила прес-конференція, було чотири активіста організації, а капусту кидали Олександр Місюра і Тетяна Лиходєєва. "Першим кинув Олександр Місюра, і добре в нього поцілив, але журналісти цього не побачили, тому що він прикривав її, а вона почала кричати і всі акцентували увагу на ній", - сказав він.

За його словами, коли Т.Лиходеева виходила з приміщення, її затримала охорона В.Жириновського. "Оскільки він віце-спікер Держдуми, то, я так розумію, це ФСБ. Тим більше, він сам заявив, що "вас троє генералів і ви не можете зреагувати". Вони її затримали і сказали, що викличуть поліцію. Вона на це відповіла, що поліція не приїде, бо в Україні не поліція, а міліція, потім вони почали вимагати в неї документи. Вона розгубилася, їй 19 років. Вона показала їм свій паспорт, вони переписали повністю її паспортні дані та сказали, що "нам не треба міліцію, ми і так з тобою потім розберемося", після чого охоронці віддали їй паспорт і відпустили", - розповів С.Мельниченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА