12:26 04.07.2012

Міністр юстиції закликає не політизувати мовного питання

1 хв читати

Міністр юстиції України Олександр Лавринович закликає не політизувати мовного питання і права національних меншин на захист своїх прав.

"Нам потрібно, щоб кожен громадянин міг захистити свої права. Я не думаю, що з цього треба робити якусь проблему. Треба нормально, толерантно подумати, як це забезпечувати, й не робити з цього велику політику та не розділяти народ", - сказав він журналістам у середу в Києві.

О.Лавринович не прокоментував процедури ухвалення парламентом закону про засади державної мовної політики. "Я не депутат. Я не був у залі парламенту. Я не маю права давати оцінку законопроекту, який готували народні депутати", - сказав міністр.

Він зазначив, що процедуру оскарження ухвалених парламентом документів описано в регламенті Верховної Ради.

Як повідомлялося, Верховна Рада України на засіданні у вівторок 248 голосами ухвалила закон "Про засади державної мовної політики", що значно розширює сферу застосування російської мови.

Парламентська опозиція заявила, що мовний закон 3 липня було прийнято з великою кількістю порушень.

Біля Українського дому в Києві відразу після голосування розпочалася акція протесту, яка зібрала близько 700 осіб. У вівторок увечері між протестувальниками та правоохоронцями сталися сутички.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА