11:52 05.10.2022

РФ не ввійшла до жодної з трьох груп ради ICAO

2 хв читати
РФ не ввійшла до жодної з трьох груп ради ICAO

Росія за підсумками голосування щодо обрання країн до ради Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) не ввійшла до жодної з трьох груп цього керівного органу, випливає з повідомлення ICAO.

До ради ICAO входять 36 країн, її переобирають що три роки на асамблеї, на яку збираються представники 193 країн - членів організації. Рада розділена на три групи: до першої потрапляють держави, що мають першорядне значення для світового авіатранспорту, до другої - значущі для забезпечення міжнародної аеронавігації. Третя група країн формується лише за географічним принципом, щоб у раді були представлені всі континенти. Росія раніше входила до першої групи.

У вівторок ICAO оприлюднила оновлені склади всіх трьох груп ради - Росії не було в жодній з них. До першої переобралися: Австралія, Бразилія, Канада, Китай, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Велика Британія та США, до другої - Аргентина, Єгипет, Індія, Мексика, Нігерія, Саудівська Аравія, Сінгапур, Південна Африка та Іспанія, а її новими членами стали Австрія, Ісландія, Венесуела (змінивши Колумбію, Фінляндію, Нідерланди). У третій групі місця зберегли Екваторіальна Гвінея, Малайзія, Республіка Корея, ОАЕ, а новими членами стали Болівія, Чилі, Сальвадор, Ефіопія, Гана, Ямайка, Мавританія, Катар, Румунія та Зімбабве (замість Коста-Рики, Кот-д'Івуара, Домінікани, Греції, Парагваю, Перу, Судану, Тунісу та Замбії).

ICAO – спеціалізована установа ООН, яка встановлює міжнародні норми цивільної авіації, існує з 1947 року. СРСР вступив до ICAO у 1970 році, приєднавшись до Чиказької конвенції.

Після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну країни Євросоюзу, Велика Британія, США, Японія закрили повітряний простір для російських авіакомпаній.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА