11:02 29.04.2021

Земельна реформа відбудеться, це незворотний процес - міністр агрополітики

2 хв читати
Земельна реформа відбудеться, це незворотний процес - міністр агрополітики

Доленосним назвав глава Міністерства аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко ухвалення законопроекту №2194 про внесення змін до Земельного кодексу України, а впровадження земельної реформи стане реальним показником змін на краще в країні.

"Тепер право розпоряджатися землями передано місцевим громадам остаточно і безповоротно. Держгеокадастр відтепер лише сервісна організація, максимально дерегульована, з ліквідованими корупційними повноваженнями в управлінні земельними ресурсами", - написав він у Facebook.

Міністр уточнив, що законопроект №2194 передбачає реформування системи управління у сфері земельних відносин і зняття штучних обмежень господарської діяльності для спрощення доступу до земельних ресурсів населення і бізнесу; скасування зайвих дозволів та дублювання перевірок землевпорядної документації; запровадження незалежного контролю документації із землеустрою через громадську експертизу або рецензування.

За його словами, інші ключові моменти документа - надання статусу публічних, відкритих і загальнодоступних даних відомостям, що містяться в документації із землеустрою; інтеграція та уніфікація землевпорядної, топографо-геодезичної і картографічної діяльності; введення страхування професійної відповідальності виконавців робіт із землеустрою як альтернативи державному контролю; зменшення вартості робіт і тривалості часу, що витрачається на виконання процедур, пов'язаних із проведенням землеустрою; зниження ризиків хабарництва і корупції.

"Це історично доленосна подія, один із найважливіших законів в моєму житті, який підтверджує невідворотність земельної реформи, за яку я відповідаю в нашій державі", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, Верховна Рада схвалила зміни до Земельного кодексу та інших законів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин. За відповідний законопроект №2194 про внесення змін до Земельного кодексу та інших законів про вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин в другому читанні та в цілому проголосували 284 народних депутати. До законопроекту надійшло 3 128 пропозицій і поправок, переважно від депутатів з фракцій "Опозиційна платформа - За життя" і "Батьківщина". Згідно з регламентом роботи Верховної Ради, народні депутати не можуть розглядати інших питань, доки не закінчать розгляд розпочатого законопроекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА