13:44 16.10.2013

Григорій Суркіс сподівається, що ФІФА задовольнить апеляцію ФФУ на рішення щодо проведення наступного матчу збірної України без глядачів

2 хв читати
Григорій Суркіс сподівається, що ФІФА задовольнить апеляцію ФФУ на рішення щодо проведення наступного матчу збірної України без глядачів

Віце-президент УЄФА, почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс сподівається, що ФІФА почує аргументи української сторони в апеляції на рішення дисциплінарного комітету ФІФА про санкції до ФФУ за поведінку уболівальників на матчі Україна - Сан-Марино 6 вересня у Львові, але зазначає, що загроза покарання надалі існує.

"Загроза грати матч плей-оф без глядачів висить над нами як дамоклів меч. Сподіваємося, що юристи Федерації футболу і ті, яких я запропонував, грамотно виклали нашу позицію, і її буде почуто", - сказав він в ефірі телеканалу "Інтер" у вівторок увечері.

Г.Суркіс зазначив, що повний текст апеляції було подано 9 жовтня. "Ми маємо намір переконати ФІФА, що окремі особи, яких я називаю не інакше як вандалами, - це ганьба нації. І деяких призвідників того, що сталося, вже виявлено. Я хотів би сказати, що ми серйозно взялися за цю проблему. Держава фактично оголосила війну "терору" на футбольних стадіонах", - сказав він.

Віце-президент УЄФА зазначив, що матч між збірними України та Польщі 11 жовтня в Харкові відбувся без порушень, було вжито безпрецедентних заходів безпеки.

При цьому Г.Суркіс висловив стурбованість діями футбольного клубу "Карпати" (Львів), який, за його словами, проігнорував акцію тижня проти расизму і насильства на стадіонах, ініційовану ФІФА. "Не думаю, що мотиви львів'ян будуть сприйняті ФІФА", - вважає він.

Як повідомлялося, 27 вересня Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення про те, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі в Харкові відбудеться без глядачів. Крім того, цим рішенням збірній України заборонено грати на стадіоні "Арена Львів" матчі під егідою ФІФА до закінчення відбіркового турніру на чемпіонат світу 2018 року в Росії.

Дисциплінарний комітет ФІФА прийняв своє рішення на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські та дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві уболівальники, "вивішуючи неонацистські прапори, імітуючи крики й жести мавп, а також демонструючи нацистське привітання".

ФФУ подала апеляцію на це рішення і попросила розглянути її за прискореною процедурою. 3 жовтня стало відомо, що дію санкцій до України припинено на період розгляду апеляції.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА