13:39 26.12.2012

Вартiсть комунальної частини стадiону "Металiст" буде вiдома в другiй половинi сiчня - голова Харкiвської ОДА

2 хв читати

Вартiсть i дату угоди з продажу комунальної частини стадiону "Металiст" новому власнику однойменного футбольного клубу буде названо в другiй половинi сiчня 2013 року, прогнозує голова Харкiвської облдержадмiнiстрацiї Михайло Добкiн.

"Ми (з Сергiєм Курченком - IФ) дiйшли повного взаєморозумiння, i власник виявив бажання викупити державну та комунальну частину частки стадiону. Пiсля 18-19 сiчня ми проведемо зустрiч у Харковi, яка буде присвячена безпосередньо цьому питанню, i, я думаю, вийдемо вже на конкретнi цифри, конкретнi дати, коли ця угода вiдбудеться", - повiдомив М.Добкiн на брифiнгу в середу.

Вiн припустив, що вартiсть комунальної частини стадiону становитиме не менше за еквiвалент $70 млн (суми, витраченої на реконструкцiю стадiону з бюджетiв рiзних рiвнiв).

М.Добкiн також висловив упевненiсть, що новий власник "Металiста" стане єдиним претендентом на купiвлю стадiону.

"Реалiзовано його (стадiон - IФ) буде суворо вiдповiдно до чинного законодавства, а чинне законодавство визначає для нас дуже жорсткi рамки, як можна реалiзовувати комунальне майно... Я абсолютно впевнений, навряд чи знайдеться другий охочий придбати стадiон "Металiст". Можна говорити скiльки завгодно про прозорiсть, про необхiдний конкурс iз великою кiлькiстю учасникiв, але ви ж розумiєте, що цей об'єкт може купити лише той, кому вiн потрiбен. А потрiбен вiн лише тому, хто володiє сьогоднi футбольним клубом "Металiст". Тому я не говорив би про бiльше нiж одного учасника", - сказав М.Добкiн.

За його словами, грошi вiд продажу стадiону "Металiст" буде витрачено на найбiльш соцiально значущi об'єкти для Харкова та Харкiвської областi, перелiк яких буде визначено пiзнiше.

"Я в обов'язковому порядку звертатимуся до глави держави, президента України, щоб уся сума повнiстю, без будь-якого вилучення залишилася в обласному бюджетi, щоб ми могли її 100% використати... Перед тим як я звертатимуся до глави держави, я хочу показати йому, на що наша територiальна громада має намiр витратити цi кошти, розумiєте, що я не пiду з малозначимими для нашого суспiльства пропозицiями до глави держави", - наголосив М.Добкiн.

Як повiдомлялося, 24 грудня було оголошено, що група компанiй "ГазУкраїна" досягла домовленостей iз придбання ФК "Металiст" (Харкiв) у бiзнесмена Олександра Ярославського. Цього ж дня сам О.Ярославський заявив, що склав iз себе повноваження президента ФК "Металiст" (Харкiв) i передав зобов'язання щодо його фiнансування iншому iнвестору.

25 грудня новий власник ФК "Металiст" (Харкiв) Сергiй Курченко заявив, що ставить за мету протягом трьох рокiв виграти "золото" чемпiонату України з футболу й готовий викупити ту частину стадiону "Металiст", яка є комунальною власнiстю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА