14:20 25.09.2023

Офіційна заява щодо шахрайства Чеського бізнес-кредитного союзу по відношенню до WDG Promet d.o.o.

4 хв читати

Приватна компанія Podnikatelská družstevní záložna credit union є організацією, яка уповноважена Чеським національним банком і підлягає нагляду, аналогічному банківському. Саме завдяки цьому наша компанія, яка вже більше 30 років на європейському та світовому ринку озброєнь та безпеки, обрала цю установу для проведення угоди щодо постачання Міністерству оборони України боєприпасів та озброєнь. Власне МоУ перерахувало нам і нашим діловим партнерам на рахунок «Ділового кредитного союзу» депозит в розмірі 10%, що складає 3,270,000 євро.

Ми сподівалися на довгу та плідну співпрацю і по інших контрактах з цією чеською банківською установою, але на, наш подив (!), стали заручниками шахрайських інтриг вищого керівництва цієії фінансової установи.

Так, користуючись наявними правовідносинами з WDG Promet d.o.o. та буцімто виконуючи свої функціональні обов’язки, співробітники чеського «Ділового кредитного союзу» протягом певного періоду часу збирали, аналізували та використовували конфіденційну інформацію щодо нашої компанії, порушуючи при цьому угоду про неразголошення.

З огляду на це, маючи на руках повну інформацію по наших рахунках та контрагентах, а також копії контрактів з нашими печаткою та підписом, Business Credit Union під керівництвом Каміла Бахбуха розробив та впровадив схему незаконного заволодіння коштами нашої компанії, які перебували на рахунках цієї установи. Таким чином, кредитний союз в особі свого «касира» Каміля Бахбуха незаконно заволоділа нашими коштами у розмірі 2,200,000 євро та 30,000,000 чеських крон (еквівалент 1,234,000 євро), які були зняті невідомою особою з наших рахунків готівкою (!) за допомогою використання підроблених платіжних доручень (підробленість підпису та печатки вже підтверджена відповідною експертизою). У той же час особи, афілійовані з «Діловим кредитним союзом», використовували підроблені платіжні доручення для здійснення переказів між своїми рахунками. Сполучною ланкою між усіма цими особами виступає Каміль Бахбух, який обіймає відповідні посади в раді директорів цих організацій. У той же час, Бахбух через свою компанію Somecs Institut a.s. шахрайським шляхом обдурив нашу компанію ще на 1,938,000 євро.

Звичайно, що жодних розпорядчих документів на зняття та переказ 5,372,000 євро наша компанія навіть теоретично дати не могла. До того ж я - директор WDG Promet d.o.o., підпис якого проставлено на фіктивних розпорядчих документах, та який начебто отримував грошові кошти, фактично в цей день знаходився в іншій країні, що також підтверджується відповідними документами.

Хочу також нагадати, і це головна мотивація заяви, що 5,372,000 млн євро, якими незаконно заволоділи шахраї чеського банку, відповідає сумі авансового платежу за військові матеріали від наших партнерів – компанії Sevotech a.s. та Міністерства оборони України. Таким чином, шахраї фактично викрали гроші з державного бюджету України, що є злочином проти всього населення України в такий складний для неї період боротьби з російською агресією.

Сьогодні цією справою займаються правоохоронні органи, які власне окреслять коло всіх учасників, які брали безпосередню та опосередковану участь в цій злочинній схемі. Вважаю, що безпосереднім організатором та керівником цього плану з незаконного заволодіння коштами нашої компанії без проведення будь- якого фінансового моніторингу цієї трансакції всупереч міжнародних стандартів фінансової безпеки, без сумніву, виступає Каміль Бахбух, а його головним співучасником - голова ради директорів «Ділового кредитного союзу» пан Роберт Зеленка.

За наявною у нас інформацією, даний злочин став можливим за мовчазної згоди відомого політичного діяча Чехії, який «прикрив» його шляхом використання свого службового становища та політичного впливу. Сподіваюсь правоохоронцям вдасться з’ясувати цей факт. Адже необхідно в подальшому не допустити скоєння таких резонансних злочинів в самому серці Європейского Союзу, а всі винуваті в скоєнні цього злочину особи за результатами рішення суду мають понести справедливе покарання, а їх імена повідомлені суспільству. Нам вдалося також долучити до розслідування цього злочину крім чеських правоохоронних органів також державні урядові інституції європейських країн та «четверту владу» - засоби масової інформації.

Сьогодні WDG Promet d.o.o. несе значні фінансові та репутаційні збитки, оскільки крадіжка грошових коштів з нашого рахунку призвела до затримки виконання контрактів з нашого боку та відповідно до застосування щодо нас штрафних санкцій. Однак, я хотів би наголосити, що наша компанія завжди виконувала свої контрактні зобов'язання, незважаючи на всі труднощі та форс-мажорні обставини. Можу запевнити, що Міністерство оборони України отримає боєприпаси, замовлені нами та нашими партнерами з компанії Sevotech a.s. Для нас - це питання збереження репутації та честі.

Якщо українські журналісти та представники ЗМІ хочуть дізнатися більше про цю «кричущу» шахрайську історію, то я завжди готовий до діалогу: [email protected]

Матіас Зубак,

директор WDG Promet d.o.o.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші кроки до власної справи: що потрібно для того, щоб стати підприємцем

Посол Корнійчук: Україну та Ізраїль обʼєднують не лише спільні цінності, а й спільні вороги

Перший простір для адаптації в Харкові надаватиме допомогу за принципом "єдиного вікна" для внутрішньо переміщених та постраждалих від війни людей

Керівник компанії "ОДЕК" Україна (лідер з виробництва фанери) розповів про поточний стан деревообробного бізнесу та ринку деревини

У компанії PROMETEY заговорили про недовіру до податкової

Київстар ТБ транслюватиме «Євробачення-2024» у вільному доступі

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна): Стабільність банків України: 2 роки війни (за підсумками двох років війни)

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

До Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА