15:15 14.06.2022

5 способів: як зробити працівників щасливими

3 хв читати

Незалежно від того, розглядаєте ви свою роботу як “засіб існування” або як кар'єру своєї мрії, важливо бути щасливим і задоволеним займаючись своєю справою. Більшість із нас більшу частину життя проводить на роботі, тому воно має приносити позитивний досвід. Якщо відбувається зворотне, і робота не приносить задоволення, або викликає стрес, це негативно вплине на всі сфери життя.

Якими є основні фактори щастя на робочому місці?

Висока зарплата? Престижна посада? Дорога службова машина? Корпоративний психолог як Венді Роудс?

П'ять основних факторів щастя на роботі можуть бути не такими, як ви очікуєте, але організації, які їх правильно розуміють, можуть розраховувати на працівників, які задоволені та лояльні до роботодавця.

1. Віра у місію / бачення / принципи

Щоб по-справжньому передати пристрасть до компанії, працівник має вірити у її місію та візію лідера. Це непохитне переконання, що організація йде вірним шляхом. Щоб співробітник міг отримати задоволення або довгострокове щастя у себе на роботі, він повинен керуватися принципами та мораллю організації, які відповідають його власним переконанням. Тобто повна синергія у світогляді. Підприємства, у яких мораль та цінності на папері одні, а дії інші, рано чи пізно отримають розчарованих та неефективних працівників.

2. Бути оціненим / почутим / поміченим

Співробітник, який регулярно переробляє перед здаванням проекту, відвідує збори або виявляє ініціативу лише для того, щоб його не почули чи не побачили, швидко наближатиметься до вигорання. Компанії, які дійсно цінують внесок своїх працівників, розуміють, що це суттєвий чинник щастя та задоволення для них.
У той час як CEO та ТОП менеджери можуть заплющувати очі та бачити проблему лише зверху вниз, співробітники, з якими налагоджена комунікація, можуть пропонувати іншу точку зору, яка може вирішити проблему. Таким чином, заохочення співробітників – це безпрограшний варіант та ключовий фактор щастя на роботі.

3. Успішна / прибуткова організація

Може бути важко передати свою пристрасть та ентузіазм організації, яка перебуває у скрутному становищі або має сумнівну репутацію. Співробітники хочуть з гордістю носити бейджики і бути членом успішної організації, бажано відомої, наприклад своїм крутим сервісом (колядки в монобанку). Це може бути рушійною силою не тільки щастя, але й задоволення та гідності співробітників, для яких велика честь бути частиною чогось значущого та важливого. І навпаки, невмотивований чи неоцінений співробітник може захотіти звільнитися, щоб повернути гордість за свою роботу.

4. Сильна та позитивна культура на робочому місці

Культура організації може або підняти на неймовірні висоти, або роз'їдати її зсередини, як рак. Один із найпотужніших факторів щастя на робочому місці – це сильна позитивна культура. Підприємства, в яких переважає неадекватна культура, виявлять, що вона підриває всі аспекти компанії та позбавляє щастя та задоволення навіть найстійкіших співробітників.
У токсичних колективах повсюдна культура прогулів, незадоволення начальством і як наслідок висока плинність кадрів. І навпаки, культура заохочення, дружелюбності та веселощів, за якої співробітники, цінуються і щиро дбають про репутацію компанії, збере лояльних та відданих своїй справі співробітників.

5. Можливості для кар’єрного розвитку та soft skills

Амбіції – відмінна риса людства. Чи це бажання перейти на більш високооплачувану посаду, отримати більше зарплату або просто вивчити нову навичку, більшості співробітників подобається мати можливість зростання на своєму робочому місці. Світ постійно змінюється. Організація, яка відмовляється визнавати потребу своїх співробітників у підвищенні кваліфікації та зростанні, є недалекоглядною компанією, яка не тільки ризикує щастям та задоволенням співробітників, а й ризикує своїм власним майбутнім.

Організації, які визнають, що щасливі співробітники є запорукою їхнього успіху, зрештою матимуть вигоду з їхньої лояльності, ентузіазму та довголіття.

Джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА