17:30 20.05.2022

Як правильно розморожувати холодильник?  Поради майстра з ремонту

3 хв читати

Абсолютно всі типи побутових холодильників потребують проведення періодичної розморозки, в тому числі сучасні холодильники сухої заморозки. Як показує практика ремонтних майстерень, неправильний догляд та експлуатація – основна причина поломок холодильної техніки та виходу її з ладу. Чому важливо розморожувати холодильник, як це зробити швидко і з мінімальними клопотами та як прискорити процес розморозки нам розповіли експерти-практики з компанії "Ремсервіс", майстри, які проводять ремонт холодильника у Києві.

Як часто потрібно розморожувати холодильник?

Певних стандартів що до частоти розморожування холодильника немає. Необхідно орієнтувати по ситуації: якщо з'являється крижана шуба, значить прийшов час розморожувати. Старі холодильники з крапельною системою відтайки, в яких немає функції авторозморожування, вимагають частішого розморожування, в середньому раз на 4 тижні. Сучасні холодильники сухої заморозки із системою No-Frost достатньо розморожувати раз на 6 місяців.

Чому так важливо регулярно проводити розморожування:

Крижана шуба з'являється через потрапляння всередину теплого повітря. Вона не тільки створює дискомфорт, ускладнюючи доступ до продуктів, але і є утеплювачем, що змушує компресор працювати більше, причому ефективність його роботи нижча, і ви більше витрачаєте електрики.

Важливо! Якщо не проводити розморожування вчасно, то з часом, від підвищеного навантаження компресор може вийти з ладу,  в результаті може знадобитись дорогий ремонт холодильника. Тому так важливо стежити за станом холодильних камер та проводити розморожування вчасно.

розморожування холодильника гарячою водою

Як розморозити холодильник? Інструкція покроково:

Стандартне розморожування холодильника складається з 7 етапів:

  1. Необхідно поставити регулятор температури на 0, відключити техніку від електромережі та відкрити дверцята. У холодильнику з двома компресорами можна розморожувати кожну камеру окремо;
  2. Після цього необхідно дістати всі продукти, лотки та полички;
  3. Якщо холодильник не оснащений спеціальним резервуаром для збору талої води, під низ потрібно покласти рушник або суху ганчірку;
  4. Далі треба почекати, поки лід розтане, для цього може знадобитися від 3 до 10 годин;
  5. Необхідно видалити всю талу воду, просто висушіть її протерши м'якою ганчіркою;
  6. Почистіть від забруднень усі полички, контейнери, лотки. Краще використовувати природні засоби для очищення, наприклад, харчову соду.
  7. Насухо висушіть усі стінки, полички, поверхні всередині холодильника;

Увімкніть холодильник та зачекайте, поки температура всередині опуститься до потрібного рівня. Зазвичай на це потрібно не більше як пів години. Після цього ви можете розкласти всі продукти на місце.

чистка холодильника після розморожування

Чи можна прискорити процес розморожування холодильника?

Для того, щоб крижана шуба розтанула, іноді потрібно чекати до 10 годин. Але можна прискорити цей процес – існує декілька способів:

  • Можна покласти в морозилку грілку із гарячою водою;
  • Поставити в холодильник катсрулю з окропом (обов'язково підклавши під неї дерев'яну дощечку, щоб не пошкодити пластикові поверхні);
  • Набрати в пульверизатор гарячу воду і обприскувати стінки;
  • Взяти фен і спрямувати потік гарячого повітря на стінки з відстані 20-30 сантиметрів. Головне не спрямовувати гарячий повітряний потік на гумовий ущільнювач, щоб не пошкодити його.
  • Змочити в гарячій воді чисту ганчірку і промочувати лід, поки він не почне відколюватися.

розморожування холодильника

Якщо скористатися одним із цих способів, лід почне швидко відколюватися та танути. Можна відразу видаляти його з холодильника, це трохи зменшить час розморожування. У жодному разі не можна намагатися відколювати лід зі стінок за допомогою ножа. Так можна пошкодити не лише пластикову обшивку, а й трубки з фреоном під нею.

Як уникнути можливої ​​поломки холодильника:

Дуже важливо не допускати більшого скупчення льоду в морозилці та на стінках. Якщо він збирається дуже швидко, це може свідчити про наявність несправності. Не варто покладатися на удачу і відкладати проблему в довгу скриньку, необхідно викликати спеціаліста для поведінки діагностики. Як кажуть експерти майстерні з ремонту побутової техніки у Києві «Ремсервіс», своєчасне усунення простої неполадки дозволяє заощадити на капітальному ремонті холодильника у майбутньому.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА