16:18 23.02.2022

В 2022 році АТ "Чернігівгаз" проінвестує в газорозподільні мережі регіону понад 60 млн грн

2 хв читати
В 2022 році АТ "Чернігівгаз" проінвестує в газорозподільні мережі регіону понад 60 млн грн

У 2022 році АТ "Чернігівгаз" інвестує в оновлення газорозподільних мереж області 61,2 млн грн. Ця сума буде спрямована на заміну газопроводів, газорегулюючого обладнання, а також реалізацію проектів редизайну мереж.

В поточному році АТ "Чернігівгаз" прокладе 4,7 км нових підземних і надземних газопроводів у селах Вересоч, Дащенки, Ладан, Заїзд та в Чернігові. Зокрема, буде проведене кільцювання, яке дозволить вивести з експлуатації надлишкові газопроводи.

Компанія проведе реконструкцію восьми газорегулюючих пунктів в селах Журавка, Рівчак Степанівка, Киселівка, Заїзд, Бобруйки, та в Носівці і в Чернігові. В ході реконструкції проведуть повну заміну автоматики безпеки та обладнання для регулювання тиску газу на сучасне і високотехнологічне. В окремих випадках, щоб оптимізувати надлишкові потужності, ГРП будуть замінені на шафові газорегулюючі пункти.

В 2022 році АТ "Чернігівгаз" встановить 54 сучасних ШГРП в різних населених пунктах області. Оновлене газорегулююче обладнання забезпечить стабільний та безпечний розподіл газу до 185 тисяч осель та 105 закладів соціальної сфери – шкіл, дитсадків, лікарень та ФАПів.

 Також 1036 споживачів отримають нові комбіновані будинкові регулятори тиску, які надійно підтримуватимуть тиск газу в їхніх оселях.  А для захисту газопроводів від  корозії та інших негативних природних явищ "Чернігівгаз" у 2022 році проведе капітальний ремонт і заміну 50 станцій катодного захисту.

 "Зараз ми реалізуємо масштабні проекти редизайну мереж по трьох ГРС – Заїзд, Івківці та Булахів, де зі скороченням населення потужності стали надлишковими.  Наприклад, по ГРС Заїзд обсяг доставленого газу складає 16% від проектної потужності, а по ГРС Булахів – 7%. Редизайн дозволить скоротити такі надлишкові потужності, а значить, і витрати на їхнє утримання. Отже, інвестиції АТ "Чернігівгаз" дозволять зменшити собівартість послуги з розподілу природного газу", - зазначив технічний директор АТ "Чернігівгаз" Сергій Савченко.

            Всі роботи, які виконує "Чернігівгаз" за програмою розвитку,  в кінцевому результаті мають на меті покращення послуг з розподілу газу для споживачів шляхом оновлення та оптимізації мереж.

Розмір інвестиційної програми затверджується для оператора ГРМ Держрегулятором – НКРЕКП.

 

Довідка: РГК – виробничо-технологічна компанія, що розробляє операційні, виробничі, інжинірингові та R&D рішення для газорозподілу. Наші проєктні центри, виробничі потужності і логістична мережа забезпечують сучасним обладнанням потреби української газової інфраструктури та інтегровані з глобальними ринками.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА