09:20 17.10.2017

Українці об’єднались у боротьбі проти сучасного рабства

3 хв читати

 

Київ, 16 жовтня 2017 року. Жителі Києва взяли участь у всесвітній щорічній акції Walk for Freedom (Хода за свободу) з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначають 18 жовтня. Міжнародна громадська організація А21 зібрала небайдужих людей, які пройшли центром столиці мирною ходою, розпочавши і завершивши її на Майдані Незалежності. Під час ходи роздавалися листівки та поширювалась інформація про небезпеку, яку несе в собі сучасне рабство, яке зачіпає десятки тисяч українських громадян

Минулого року у світі до акції приєдналося 300 міст в 40 країнах світу, цього року ходу заплановано в 600 містах. В Україні до ходи долучилось 7 міст. Крім Києва, на вулиці своїх міст вийшли небайдужі громадяни Дніпра, Луцька, Одеси, Маріуполя, Миколаєва та Тернополя, аби об’єднати зусилля для подолання однієї з жахливих хвороб 21-го століття.

«Сучасне рабство - це міжнародний злочин, який відбувається на всіх континентах, та впливає на людей усіх рівнів достатку. Без усвідомлення проблеми неможливо її подолати. Мета Кампанії А21 - через такі акції як Walk For Freedom розвивати діалог, який сприятиме підтримці постраждалих та переслідуванню торговців людьми на глобальному рівні.  Хода за свободу (Walk For Freedom) відіграє дуже важливу роль в боротьбі проти торгівлі людьми. Це не просто прогулянка по місту і роздача листівок, це - можливість висвітлити проблему несправедливості і мобілізувати громадськість до дій. Разом ми зможемо врятувати і відновити життя постраждалих від торгівлі людьми», - зазначила Юлія Саченко, директор з розвитку в Україні, громадська організація А21.

«Державні органи, міжнародні та громадські організації повинні використовувати всі наявні інструменти на національному і місцевому рівнях та об'єднувати свої зусилля задля протидії торгівлі людьми. Проведення масштабних інформаційних кампаній, таких як сьогоднішня Хода за свободу, є одним із таких зусиль, направлених на боротьбу з цим явищем. Велике значення у боротьбі з торгівлею людьми має власне  попередження цього злочину», - заявила Лілія Грудко, національний спеціаліст проектів, Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

«Для успішної боротьби з такими ганебними явищами, як торгівля людьми та нелегальна або примусова трудова експлуатація потрібні рішучі кроки. Хочу підкреслити, що для досягнення результату не потрібні багатомільйонне державне фінансування або надзусилля. Досить рухатися в двох напрямках: інформувати людей про небезпеку нелегального працевлаштування та припинити діяльність шахраїв у сфері працевлаштування за кордоном. Таким чином можна за один – два роки зменшити масштаби потрапляння українців у сучасне рабство на порядок», - сказав Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Про Кампанію А21

А21 – це міжнародна громадська організація, що бореться з торгівлею людьми, представлена в 11 країнах світу. Основні цілі діяльності – досягти і вплинути на вразливі групи населення, врятувати та відновити життя потерпілих від торгівлі людьми та притягнути злочинців до відповідальності. Більше інформації про нашу діяльність можна знайти на A21.org

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА