15:14 22.01.2016

Інтерес світу до України знижується, і необхідно активізувати реформи та боротьбу з корупцією для його підтримки - Пінчук

2 хв читати
Інтерес світу до України знижується, і необхідно активізувати реформи та боротьбу з корупцією для його підтримки - Пінчук

Україна не повною мірою використала увагу світової спільноти, яка була до країни рік-півтора тому, і необхідно активізувати реформу та боротьбу з корупцією для збереження світової підтримки, без якої досягти успіху буде складно, вважає бізнесмен Віктор Пінчук.

"Без цієї уваги, без цього інтересу, без розуміння, що світ знатиме, що Україна дуже важлива, у нас не може бути успіху, тому що нам потрібна їхня політична підтримка, їхні фінанси, їхні інвестиції", - сказав В.Пінчук журналістам у п'ятницю в кулуарах Українського сніданку, організованого його благодійним фондом у Давосі.

На його думку, питання Сирії, ІДІЛ, біженців на сьогодні хвилюють світ більше, ніж Україна. "Тому треба доводити, що ми перебуваємо на радарі, що з нами можна мати справу. Щоб ця наша внутрішня боротьба, як я кажу, битва за водокачку, не заважала вирішенню основних проблем: що з нами можна мати справу, можна домовлятися, є лідери, з якими можна працювати", - зазначив бізнесмен.

Він вважає, що без прискорення реформ і боротьби з корупцією партнери України вже не йтимуть на компроміси "зі старими поганими звичаями".

Відповідаючи на запитання про інтерес бізнесу до України, В.Пінчук сказав, що він є. "Зараз усе дешево, є сенс у щось вкладати. Усе як завжди: буде тут якийсь інвестиційний клімат і з війною (вирішиться - ІФ) - знову все потече", - зазначив бізнесмен.

Він додав, що з огляду на зміни в глобальній економіці інтерес інвесторів не так пов'язаний із сировиною і вуглеводнями, як із новими галузями. "Тут Україна сильна: наші стартапи, наші інженери. Необхідно боротися за те, щоб вони все робили тут і інвестували сюди, а не виїжджали і потім ставали відомими підприємцями в Силіконовій долині", - наголосив В.Пінчук.

Він зазначив, що рішення про перехід у 2007 році від "Інтерпайпу" до інвестиційно-консалтингової групи EastOne з урахуванням останніх змін у світовій економіці було правильним. "Загалом тренд правильний, просто ми не все правильно execute-или", - додав бізнесмен.

Під час опитування більше ніж 200 учасників Українського сніданку 73% із них зазначили, що зміни в Україні відбуваються недостатніми темпами, і лише 15% вважають, що вони досягли критичної маси для неповернення.

На думку більшості (51%), зовнішнє оточення для України за минулий рік погіршилося, і лише кожен десятий вважає, що воно стало більш сприятливим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

РФ намагається переформатувати свідомість молодого покоління в Криму - Чубаров

Китай має намір сприяти мирним переговорам і політичному врегулюванню "української кризи", заявив Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА