11:13 05.11.2013

Напередодні 7 листопада "Свобода" зареєструвала законопроект про заборону комуністичної ідеології. На думку Тягнибока - вчасно

2 хв читати
Напередодні 7 листопада "Свобода" зареєструвала законопроект про заборону комуністичної ідеології. На думку Тягнибока - вчасно

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що його фракція зареєструвала в парламенті законопроект про заборону комуністичної ідеології.

"Напередодні 7 листопада ВО "Свобода" зареєструвала законопроект про заборону комуністичної ідеології, і ми вважаємо, що це було зроблено правильно і вчасно", - повідомив він з трибуни Верховної Ради у вівторок.

Як відомо, 7 листопада прихильники комуністичного руху відзначають річницю жовтневого перевороту в Росії.

Раніше деякі українські політики і громадські діячі виступили з ініціативою проведення в Україні референдуму про заборону Комуністичної партії і її тоталітарної ідеології. "Ми запропонуємо людям текст закону про заборону Комуністичної партії та іншої тоталітарної ідеології. Ми запропонуємо ухвалити цей закон як норму прямої дії і народним голосуванням, тобто референдумом", - сказав колишній народний депутат Юрій Кармазін.

Ю.Кармазін зазначив, що, окрім референдуму про заборону Компартії, ініціатори пропонують розслідувати злочини комуністичного режиму, притягнути до відповідальності винних у цих злочинах. Він послався на резолюцію Парламентської асамблеї ради Європи, ухвалену сім років тому, в якій було засуджено і нацистський, і комуністичний режими.

У свою чергу народний депутат від партії "УДАР" Едуард Гурвіц повідомив, що у Верховній Раді буде створено міжфракційне об'єднання, яке опікуватиметься питанням проведення цього референдуму, створюватимуться штаби в усіх регіонах і відбуватиметься інша підготовча робота, до участі в якій він закликав долучитися всі демократичні сили в Україні.

Він висловив переконання, що між сталінським режимом у СРСР та гітлерівським режимом у нацистській Німеччині можна поставити знак рівності, і тому злочини цих режимів має бути засуджено, а діяльність подібних партій заборонено.

"Засудження та заборона на більшовицьку ідеологію - це не лише питання нашого ставлення до історії, а й нашого ставлення до свого майбутнього", - сказав він.

Ще один ініціатор цього референдуму, лідер "Братства" Дмитро Корчинський вважає, що КПУ, навіть попри те, що не має серйозної ваги в українській політиці, однак становить велику загрозу, оскільки є найстарішою фракцією у парламенті, має розвинену партійну структуру в усій Україні.

"І це реальний політичний інструмент на відміну від Медведчука, "Руського блока" та інших, який Москва може у будь-який момент використати", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА