17:36 08.10.2021

Купівлею заводу "Більшовик" зацікавилися вже понад 15 потенційних інвесторів - ФДМ

2 хв читати
Купівлею заводу "Більшовик" зацікавилися вже понад 15 потенційних інвесторів - ФДМ

Понад 15 потенційних інвесторів виявили зацікавленість у придбанні АТ "Перший київський машинобудівний завод" (ПКМЗ, раніше - завод "Більшовик") на приватизаційному аукціоні, повідомляє прес-служба Фонду держмайна (ФДМ) України.

"У результаті якісної підготовки (об'єкта до приватизації - ІФ) вже понад 15 потенційних інвесторів виявили зацікавленість у цьому активі, про що свідчать підписані ними угоди про нерозголошення інформації для отримання детальних даних щодо об'єкта", - повідомляється в прес-релізі ФДМ у п'ятницю.

Прес-служба нагадує, що ФДМ провів "комплексну роботу для стабілізації цього активу, відстояв у судах державний інтерес і повернув незаконно відчужене майно, забезпечив глибокий аудит підприємства та, незважаючи на всі перепони, підготував завод "Більшовик" до приватизаційного аукціону".

Прес-служба ФДМ також заявляє про спроби перешкоджати прозорій приватизації підприємства і називає їх свідченням "безпорадності відлучених від масштабного держактиву тіньовиків".

"Саме таким масштабним об'єктом є завод "Більшовик", який десятиліттями руйнувався та був доведений до критичного стану: 500 млн грн заборгованостей, арештоване майно та зруйноване виробництво перетворили цей об'єкт на руїну - лише заради незаконних прибутків окремих осіб", - наголошується в прес-релізі.

Як повідомлялося, стартова ціна АТ "ПКМЗ", яке ФДМ виставляє на приватизаційний аукціон 27 жовтня, встановлена на рівні 1,39 млрд грн.

Про намір придбання цього активу заявило, зокрема, маловідоме ТОВ "Мілтон Інвест" підприємця Олександра Макітренка.

Згідно з приватизаційними умовами, новий власник має, зокрема, інвестувати в модернізацію підприємства щонайменше 57 млн грн протягом трьох років, зберегти частину наявного потенціалу виробництва на майданчику в Києві або Жашкові, або інших виробничих потужностях в Україні.

Умовами також передбачено погашення заборгованостей АТ "ПКМЗ" перед трудовим колективом, бюджетом та іншими кредиторами (наразі борг сягає понад 500 млн грн).

Крім того, спільно з держконцерном "Укроборонпром" ухвалено рішення про передачу на баланс оборонним підприємствам обладнання для виготовлення продукції спецпризначення.

ФДМ раніше зазначав, що для вирішення питання цеху №5 заводу "Більшовик", знесення якого необхідно Києву для завершення спорудження розв'язки на Шулявці, спільно з міською владою розроблено спеціальну дорожню карту.

Завод наразі в кількох цехах, зокрема, виробляє великогабаритне обладнання, машини та виробничі лінії для гумопереробної, вугільної, хімічної, сільськогосподарської галузей. Також здає приміщення в оренду.

У 2020 році ПКМЗ збільшив виручку на 3,6% - до 84,21 млн грн, проте наростив чистий збиток на 2,8% - до 22,45 млн грн. Станом на 1 липня 2020 року на заводі працювало 315 людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА