13:12 01.09.2021

Інвестиції в столичну нерухомість у серпні зросли до $45 млн - дослідження

2 хв читати
Інвестиції в столичну нерухомість у серпні зросли до $45 млн - дослідження

Обсяг інвестицій у нерухомість Києва в серпні поточного року зріс на 21% порівняно з липнем і становить в еквіваленті $45 млн, повідомила генеральний директор АН "Благовіст" (м. Київ) Олена Біберова агентству "Інтерфакс-Україна".

"На ринку спостерігається висока активність. Популярними районами в серпні були Дарницький, Голосіївський, Печерський. Найбільший попит і, відповідно, найбільша кількість угод - у ціновому сегменті $50-100 (44% угод). Ціни зростають пропорційно попиту", - зазначила Біберова.

За даними АН "Благовіст", сегмент до $50 тис. у серпні зайняв частку 16% від загальної кількості операцій. У цій категорії купували переважно одно-, двокімнатні квартири, найбільше в Дніпровському, Голосіївському районах столиці.

Зокрема, за $40 тис. було придбано однокімнатну квартиру площею 40 кв. м. на вул. Щербаківського (Шевченківський р-н), за $50 тис. - двокімнатну площею 45 кв. м на вул. Бакинській у старому житловому фонді (Шевченківський р-н).

Угоди в цьому ціновому сегменті були і в Київській області. Наприклад, за $45 тис. купили земельну ділянку 14 соток у Хотові, за $50 тис. - будинок у Зазим'ї площею 160 кв. м.

У ціновій категорії від $100 тис. до $250 тис. здійснено 34% операцій купівлі-продажу. Тут переважають дво- і трикімнатні квартири в Шевченківському, Голосіївському, Печерському районах Києва. Наприклад, за $102 тис. купили однокімнатну квартиру площею 49 кв. м на вул. Ломоносова (Голосіївський р-н), за $160 тис. - двокімнатну площею 82 кв. м на вул. Зарічній (Дарницький р-н), за $105 тис. - будинок площею 382 кв. м у с. Тарасівці.

Цінова категорія від $250 тис. у серпні дала 6% загального обсягу угод.

Найдорожчим об'єктом, проданим у серпні, став будинок площею 423 кв. м. у с. Ходосівці (Обухівський р-н) - його придбали за $1 млн. 150 тис. Найдорожчою квартирою, реалізованою в цей період, стала квартира площею 254 кв. м на вул. Грушевського (Шевченківський р-н), яку купили за $1 млн. Офіс площею 73 кв. м у будівлі на вул. Пушкінській (Шевченківський р-н) купили за $420 тис.

Засноване в 1993 р. агентство нерухомості "Благовіст" входить до корпорації First Realty Group. Наразі в Києві працюють вісім офісів агентства, з якими співпрацюють майже 500 професійних консультантів із нерухомості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА