16:46 09.11.2020

Недовіра до судової системи очолила антирейтинг перешкод для іноземних інвестицій - опитування

2 хв читати
Недовіра до судової системи очолила антирейтинг перешкод для іноземних інвестицій - опитування

Недовіра до судової системи очолила антирейтинг перешкод для іноземних інвестицій, тоді як "лідер" попередніх років - корупція - посіла друге місце, свідчать результати щорічного опитування іноземних інвесторів, яке провели Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА), Dragon Capital і Центр економічної стратегії (ЦЕС).

"Уперше за п'ять років опитування недовіра до судової системи очолила антирейтинг перешкод для іноземних інвестицій. Дуже поширена корупція - лідер попередніх років - посіла друге місце. Ці дві перешкоди є найважливішими і для стратегічних, і для портфельних інвесторів", - повідомила ЄБА в релізі в понеділок за підсумками опитування, проведеного в жовтні 2020 року.

Як зазначила ЄБА, серед найбільших перешкод інвестори назвали також монополізацію ринків і захоплення влади олігархами, а стратегічні інвестори, зокрема, вказали на складне й нестабільне законодавство.

"Потенційний повторний локдаун матиме помірний негативний вплив на інвестиційну активність. 47% стратегічних інвесторів, які вже працюють в Україні, зазначили, що не змінять своїх інвестиційних планів, при цьому 27% знизять або зупинять інвестиції", - зазначає бізнес-асоціація.

При цьому 48% опитаних іноземних інвесторів вважають, що інвестиційна привабливість України знижується, 42% не бачать істотних змін і лише 9% бачать поліпшення, зазначила ЄБА.

Ефективна боротьба з корупцією матиме найсприятливіший вплив на інвестиційний клімат, вважають і стратегічні, і портфельні інвестори. Іншими важливими чинниками стануть перезапуск судової системи та призначення на ключові позиції реформаторів із високою репутацією, свідчать дані опитування.

"Дефолт за державними запозиченнями було названо найбільшою загрозою для інвестиційного клімату. Другу і третю позицію зайняли відхід від демократичних цінностей і зміна геополітичного курсу. Стратегічні інвестори також бачать загрозу в занадто м'якій бюджетній і монетарній політиці, що становить ризики для макроекономічної стабільності", - зазначила ЄБА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА