17:10 06.08.2020

Поява вакцини від коронавірусу змінить розстановку сил на фінансових ринках - Goldman Sachs

2 хв читати
Поява вакцини від коронавірусу змінить розстановку сил на фінансових ринках - Goldman Sachs

Поява вакцини від коронавірусної інфекції може вивести з рівноваги фінансові ринки, спровокувавши вихід інвесторів з облігацій і переміщення коштів з акцій технологічних компаній у циклічні папери, попереджають аналітики Goldman Sachs Group Inc.

Фондові ринки недооцінюють зростання ймовірності того, що вакцину буде схвалено до кінця листопада, зазначає Камакша Тріведі, що відповідає в Goldman Sachs за стратегію на глобальному валютному ринку, у сфері процентних ставок і на emerging markets.

Серед інших чинників, які визначатимуть динаміку ринку акцій, - президентські вибори в США, а також ситуація з коронавірусом.

Поява вакцини може "поставити під сумнів припущення ринку як щодо чинників циклічності, так і постійності негативних процентних ставок", ідеться в огляді Goldman Sachs. Такий сценарій може призвести до того, що крива доходності стане крутіша, а також підтримає акції традиційних циклічних компаній і банків, ослабивши лідерство технологічних компаній, зазначають експерти.

Усе це може відбутися одночасно зі зміною уряду США, і від цього виграють акції emerging markets, якщо "ризики в плані торгової політики послабшають, а податкові ризики в Штатах зростуть".

Аналітики Goldman Sachs вважають, що, інвесторам, можливо, поки що зарано коригувати свої позиції відповідно до потенційних змін. Проте вони рекомендують їм використати опціони, щоб бути готовими до змін.

Так, на думку експертів, деякі опціони "колл" на фондовий індекс S&P 500 як і раніше привабливі, з урахуванням прогнозу Goldman Sachs, що значення індексу може підвищитися до 3700 пунктів у разі швидкої появи вакцини від коронавірусу.

Значення S&P на закриття ринку в середу становило 3327,77 пункту.

У разі виникнення другої хвилі пандемії коронавірусу і, відповідно, різкого послаблення економічної активності значення S&P 500, згідно з прогнозом Goldman Sachs, може знизитися до 2200 пунктів.

Аналітики підтвердили "ведмедячий" прогноз для долара США, відзначивши "високу впевненість" у тому, що американська валюта продовжить слабшати, пише Bloomberg.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Philip Morris інвестує $11 млн у запуск і комерціалізацію в Україні нової версії пристрою для нагрівання тютюну

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА