08:48 31.07.2020

Суд зняв арешт із майна Миколаївського суднобудівельного заводу "Океан"

2 хв читати
Суд зняв арешт із майна Миколаївського суднобудівельного заводу "Океан"

Печерський районний суд Києва 24 липня 2020 року зняв арешт із цілісного майнового комплексу ПАТ "Миколаївський суднобудівельний завод "Океан", повідомила прес-служба управління маркетингу заводу.

"Печерський райсуд Києва зняв арешт із цілісного майнового комплексу ПАТ "Миколаївський суднобудівельний завод "Океан". Відповідну постанову суд ухвалив 24 липня 2020 року, розглянувши клопотання власника ПАТ Василя Капацини", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє прес-служба, цитуючи слова самого Капацини, в рішенні суду було сказано про ненадання прокуратурою доказів необхідності арешту.

"Твердження про необхідність арешту, на якому наполягали деякі прокурори, ґрунтується на припущеннях", - сказав власник ПАТ.

За його словами, "злочинний арешт призвів до втрати іноземних контрактів, які гарантували прихід в Україну понад 218 млн грн іноземних інвестицій".

Крім того, власник заводу наголосив, що "за час арешту ми втратили фахівців, миколаївських корабелів, які знову поїхали працювати на іноземні верфі. Ми втратили також генерального директора, на долю якого випало керувати заводом у складний час, і якому я вдячний за проявлену стійкість і витримку. Ми втратили понад півроку часу! За цей час ми могли побудувати нові судна, дати роботу й гідну зарплату сотням корабелів, сплатити десятки мільйонів гривен податків. І найважливіше для нас сьогодні - по репутації "Океану" було завдано нищівного удару. Бездумний незаконний арешт ударив не просто по заводу. Він ударив по Україні".

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 13 січня цього року наклав арешт на весь цілісний майновий комплекс (ЦМК) "Океану" у кримінальному провадженні за фактом доведення ПАТ до банкрутства та незаконного заволодіння його майном.

ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" (до квітня 2011 року - "Вадан Ярдс Океан", до грудня 2008 року - Damen Shipyard's Okean, до лютого 2001 року - "Суднобудівний завод "Океан") спеціалізується на виробництві та ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА