12:29 30.12.2022

Велика Британія передала Україні понад 1 000 металошукачів та 100 наборів для знешкодження вибухових пристроїв

2 хв читати
Велика Британія передала Україні понад 1 000 металошукачів та 100 наборів для знешкодження вибухових пристроїв

Велика Британія поставила Україні понад 1 000 металошукачів VALLON та 100 наборів для знешкодження вибухових пристроїв, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

"Це останні постачання у безперервній підтримці, яку надає Велика Британія Україні протягом 2022 року і яка триватиме в 2023 році", - йдеться в повідомленні Міноборони на сайті уряду Великої Британії в п'ятницю.

Міноборони нагадало, що Велика Британія нещодавно надала Україні пакет систем ППО, зокрема понад 1 000 зенітно-ракетних комплексів та 125 зенітних знарядь для захисту України від ударів Росії по її містах та інфраструктурі.

"Велика Британія була першою країною в Європі, яка відправила військову допомогу Україні, передавши їй тисячі протитанкових ракет NLAW на початку 2022 року. Відтоді Повітряні сили Великої Британії здійснили понад 240 рейсів, щоб доставити тисячі тонн військової допомоги з Великої Британії та інших країн-партнерів, починаючи від складних ракет і завершуючи одягом для підтримки військ у сувору зиму. Велика Британія продовжує підтримувати зв'язок з урядом України, щоб гарантувати, що майбутні постачання відповідатимуть тактичним запитам конфлікту у міру його розвитку", - зазначає Міноборони Великої Британії.

У Міністерстві оборони України повідомили, що обладнання передано для допомоги в розмінуванні відвойованих територій і зможе знешкоджувати російські бомби, боєприпаси і саморобні вибухові пристрої, що не розірвалися.

"VALLON може допомогти військам долати мінні поля та розчистити безпечні маршрути дорогами та стежками. Він також може допомогти забезпечити очищення цивільної інфраструктури та будинків від вибухонебезпечних предметів, що дасть змогу людям безпечно повернутися до своїх будинків", - йдеться в повідомленні.

В українському оборонному відомстві наголосили, що це обладнання для боротьби з вибуховими боєприпасами є одним із найновіших у широкому спектрі обладнання, яке Велика Британія передала Україні.

У 2022 році Велика Британія надала Україні військову допомогу на суму 2,3 мільярда фунтів стерлінгів і пообіцяла підтримувати такий самий рівень фінансування наступного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА