20:30 11.08.2022

Понад 8 млн доз препарату проти радіації випустила фармфірма "Дарниця" з моменту його реєстрації

2 хв читати
Понад 8 млн доз препарату проти радіації випустила фармфірма "Дарниця" з моменту його реєстрації

Фармацевтична фірма "Дарниця", єдиний виробник препарату для йодної профілактики, випустила 8,2 млн доз від моменту його реєстрації.
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії, наразі з цієї кількості "Дарниця" передала на благодійність 6,6 млн доз препарату, 0,5 млн доз перебувають в аптеках, на складах фармкомпанії - 1,1 млн доз.
За словами директора з корпоративних комунікацій "Дарниці" Василя Губарця, вироблена кількість препарату дає змогу в разі потреби провести йодну профілактику для понад 8 млн осіб.
Він уточнив, що з виробленої кількості препарату ще у квітні компанія передала Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) МОЗ 5,25 млн доз на загальну суму 66 млн грн.
Крім того, він зазначив, що в другий тиждень серпня компанія зафіксувала стрімке зростання попиту на зазначений препарат.
"За даними найбільших маркет-плейсів із пошуку, бронювання та сервісу з доставки ліків, щоденні обсяги продажу другого тижня вдвічі більші, ніж у перші дні серпня. За перші 10 днів серпня за допомогою сервісів із бронювання та доставки ліків продано вдвічі більший обсяг цього засобу, ніж за весь липень загалом", - сказав він.
Як повідомлялося, фармкомпанія "Дарниця" у співпраці з МОЗ та РНБО у травні зареєструвала препарат для захисту населення від радіації. Наразі це єдиний на ринку України таблетований препарат, який виробляється у дозі, що дає змогу проводити йодну профілактику для дорослих відповідно до державного регламенту в разі радіаційної аварії.
Профілактичну дозу препарату слід приймати лише після офіційного сповіщення про загрозу викиду від держави та необхідність проведення йодної профілактики. У разі своєчасного призначення профілактики йоду ризик радіаційного ураження щитоподібної залози можна знизити або навіть запобігти йому.
За інформацією одного з фармацевтичних маркет-плейсів, нині ціна на препарат в аптеках Києва становить у середньому від 209 грн за упаковку з 10 таблеток.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА