07:45 19.10.2021

Зеленський: Вакцинація - єдина альтернатива локдауну в Україні

1 хв читати
Зеленський: Вакцинація - єдина альтернатива локдауну в Україні

Система охорони здоров'я України готова до збільшення кількості випадків захворювання COVID-19, однак єдиною альтернативою введенню локдауну є вакцинація, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу ICTV у рамках програми "Свобода слова".

"На цьому роздоріжжі є два шляхи: вакцинація (або – ІФ) локдаун. Ми кожного дня перебуваємо перед цим викликом і перед цим вибором. Я максимально проти локдауну – через економіку", - цитує Зеленського прес-служба.

Президент зазначив, що завдяки зростанню економіки в Україні в наступному році можна буде збільшити мінімальну зарплату лікаря до 20 тис. грн, а середнього медичного персоналу - до 13,5 тис. грн.

Володимир Зеленський зазначив, що система охорони здоров'я готова до зростання захворюваності COVID-19. Водночас, незважаючи на забезпеченість лікарень киснем, медичні установи не зможуть витримати великої кількості хворих, тому єдиним способом уникнути такої ситуації є вакцинація.

"Коли у тебе зростає кількість людей, жодна система не витримає. У нас сьогодні одна з найбільших у Європі систем щодо кількості тисяч ліжок, щодо готовності по кисню. Але 300 чи 500 тисяч (хворих – ІФ) ніхто не витримає", - сказав президент.

Тому, за словами глави держави, громадяни повинні масово вакцинуватися, щоб уникнути посилення карантину в країні. Зі свого боку представники влади повинні власним прикладом доводити необхідність щеплень.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА