11:12 03.07.2021

Український катер морської охорони буксирує риболовецьке судно, екіпаж не постраждав – прикордонна служба

2 хв читати
Український катер морської охорони буксирує риболовецьке судно, екіпаж не постраждав – прикордонна служба

Риболовецьке судно, яке вночі подало сигнал лиха в Чорному морі, буксирує в Очаків катер морської охорони Державної прикордонної служби України "Балаклава".

"Пост технічного спостереження "Чорноморськ" Одеського прикордонного загону зреагував на повідомлення, яке з'явилося в радіоефірі о 02:40. За відкритими каналами Міжнародної морської безпеки від екіпажу цивільного судна, що прямував у напрямку Грузії, надійшла інформація про фелюгу, яка сигнальними ракетами передає сигнал лиха. Катер морської охорони Держприкордонслужби "Балаклава" негайно вийшов у зазначений район", – повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Прикордонники виявили знеструмлене рибальське судно, що втратило керування, за 25 морських миль на південь від Тендрівської коси. За словами капітана судна, рибалки в установленому порядку оформили вихід на промисел з Очакова, проте через деякий час сталася технічна несправність і знеструмлене судно втратило керування. Вітром його почало відносити у відкрите море. Екіпаж подав сигнал лиха.

Наразі катер "Балаклава" буксирує судно в порт Очаків.

"До речі, жодних російських військових або прикордонних кораблів, які за повідомленнями деяких інформаційних ресурсів прийшли на допомогу українським рибалкам, екіпаж "Балаклави" не помітив", – зазначають у Держприкордонслужбі.

Як повідомлялося, українська фелюга з чотирма рибалками на борту подала сигнал лиха через відмову двигуна. У Росморрічфлоті заявили, що ракетний катер "Ивановец" Чорноморського флоту, що перебував найближче до місця аварії, прийняв сигнал і був направлений в район перебування українського судна.

У Міноборони України спростували цю заяву, повідомивши, що за даними Головного управління розвідки ракетний крейсер "Ивановец" ЧФ і прикордонний сторожовий корабель "Безупречный" прикордонної служби ФСБ РФ до українського судна не наближалися, незважаючи на отримання сигналу SOS.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА