18:57 14.05.2019

Філарет: Будемо боротися за єдину помісну Українську православну церкву, незалежну від Москви і Константинополя

2 хв читати
Філарет: Будемо боротися за єдину помісну Українську православну церкву, незалежну від Москви і Константинополя

Почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявляє, що нині точиться боротьба за незалежність Української церкви, але при цьому є священнослужителі і чиновники, які, навпаки, сприяють залежності Церкви.

"Зараз іде боротьба... всередині самого православ'я... Боротьба йде за те, бути в незалежній державі Українській церкві чи не бути. І в цій боротьбі одні відстоюють незалежність Української церкви і незалежність держави, а інші зраджують так само, як зраджували і тоді. Причому не лише священнослужителі, а й держава. Не вся держава, але багато чиновників, не розуміючи того, що відбувається, або, навпаки, розуміючи, допомагають, щоб в Україні не було незалежної Церкви, а щоб була залежна чи від одного центру, чи від другого", - сказав патріарх Філарет у вівторок на святковому богослужінні в день пам'яті священномученика Макарія, митрополита Київського, у Володимирському кафедральному соборі, повідомляється на сторінці "Патріарх Філарет" у Facebook.

Він запевнив у продовженні боротьби за незалежність Церкви. "І далі будемо боротися за єдину помісну Українську православну церкву, незалежну ні від Москви, ні від Константинополя", - сказав Філарет.

Як зазначено на його сторінці у Facebook, патріарху Філарету співслужили митрополит Білгородський та Обоянський Іоасаф, митрополит Богородський Адріан, архієпископ Кримський і Сімферопольський Климент, єпископ Валуйський Петро і духовенство.

У середу, 15 травня, відбудеться прес-конференція почесного патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА