19:45 25.04.2019

Нардеп від "Опоблоку" Долженков запевнив, що російські паспорти в ОРДЛО видаватимуть добровільно

2 хв читати
Нардеп від "Опоблоку" Долженков запевнив, що російські паспорти в ОРДЛО видаватимуть добровільно

Народний депутат із фракції "Опозиційний блок" Олександр Долженков висловив упевненість у тому, що в російське громадянство українців, які проживають в окремих районах Донбасу (ОРДЛО), прийматимуть добровільно, голови фракцій Радикальної партії та "Самопоміч" обурилися його заяві.

"Оскільки отримання паспортів буде добровільним, повірте мені, ніхто людей там не змушуватиме, вони самі йтимуть і отримуватимуть. Ось наслідок вашої державної політики, ви руйнуєте державу і роз'єднуєте українське суспільство", - заявив О.Долженков із трибуни Верховної Ради на пленарному засіданні в четвер.

Він висловив обурення ухваленим раніше цього дня законом про функціонування української мови як державної та додав, що нинішня державна політика сіє розбрат, а рішення Кремля про видачу російських паспортів в ОРДЛО є її наслідком.

"Чи правильними є дії Російської Федерації щодо видачі паспорта? Напевно, ні. А хто ж створює сприятливі умови для цього? Хто позбавляє права виплат пенсій громадянам України, які проживають на неконтрольованій території? Хто ухвалює дискримінаційні мовні закони?..", - сказав нардеп.

Свою заяву О.Долженков зробив, коли у Верховній Раді обговорювали звернення до міжнародного співтовариства у зв'язку з рішенням керівництва Росії приймати українців з ОРДЛО до російського громадянства за спрощеною процедурою.

Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, який виступав наступним, заявив: "У мене запитання до колеги з "Опоблоку": Ви представляєте МЗС Російської Федерації? Ви представляєте Росію в українському парламенті, що ви гарантуєте вільну видачу паспортів?".

"Я попрошу Службу безпеки України перевірити виступ представника "Опозиційного блоку" щодо державницької позиції", - заявив, у свою чергу, голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА