15:27 04.01.2019

Фонд соцстрахування конкретизував вимоги до санаторно-курортного лікування постраждалих на виробництві

2 хв читати

Фонд соціального страхування конкретизував вимоги до умов харчування, розміщення і послуг з лікування постраждалих на виробництві та пацієнтів, які проходять санаторно-курортне лікування.

Як повідомляє прес-служба Фонду, відповідні зміни, які набули чинності з 1 січня 2019 року, зокрема, передбачають, що постраждалих на виробництві забезпечують не менш, ніж чотириразовим збалансованим дієтичним лікувальним харчуванням з дотриманням добової норми фізіологічних потреб організму в харчових речовинах і енергії.

Пацієнтів розміщують у двомісному номері з комплектним і справним електротехнічним та сантехнічним обладнанням, зокрема, з телевізором, холодильником, кондиціонером або вентилятором, цілодобовим тепло - і водопостачанням (гарячою водою - цілодобово або за графіком) тощо.

Корпуси санаторно-курортного закладу повинні бути обладнані ліфтами та пандусами для безперешкодного доступу до приміщень.

Фонд соцстрахування також повідомив, що протягом 2018 року за рахунок його коштів санаторно-курортне лікування отримали понад 10 тис. осіб з інвалідністю.

Як повідомлялося, в 2017 році Фонд соцстрахування змінив порядок надання соціальних послуг та впровадив адресне забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих. Згідно з новим порядком, особи з інвалідністю мають право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування.

Фінансування проходження курсу лікування постраждалих та проживання їх супроводжуючих осіб здійснюється фондом 100-відсотково. Періодичність такого лікування за рахунок коштів Фонду залежить від встановленої групи інвалідності та надається від одного разу на три роки до щороку.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА